Tilo Baumgärtel

TILO BÄUMGARTEL

EN SYRET DAG I SKOVEN


Tilo Baumgärtel skaber med baggrund i særegne østtyske landskaber en række foruroligende scenerier, der bevæger sig på grænsen mellem det realistiske og det surreelle.


 TILO BAUMGÄRTEL Hydroplan, 2002Beskrivelse

Et skovlandskab med en sø ligger mennesketomt i et ubestemmeligt skumringslys. Langs søens bred ses en række små hurtige både; hydroplans. De er alle forladte. Træernes løv fortæller, at det er sommer, men de lilla og giftigt grønne farver er unaturlige. Det er et underligt livløst landskab.

Maleriet er malet i en realistisk stil, men visse elementer bryder med realismen. Huset i maleriets højre side ligger ude i vandet og er enten blevet oversvømmet eller fantasifuldt placeret af kunstneren. Farveholdningen i billedet er domineret af nedtonede brunlige farver, der brydes af dominerende neonfarver.

Om værket
Der er noget galt. Men det er svært at sige præcis, hvad det er, der gør det tilsyneladende idylliske landskab urovækkende. Tyske Tilo Baumgärtel har skabt et stemningsfyldt landskab, der på en gang er familiært og fremmed.
Læs mere

Om Baumgärtels kunst generelt

Tilo Baumgärtels bevæger sig i mellemrummet mellem drøm, mareridt og virkelighed. Det surreelle motiv; den forladte skovsø i Hydroplan eller de mennesketomme og tilgroede busstoppesteder i Wartezeit, kommer langsomt til syne, når de tilsyneladende naturalistiske malerier undersøges nærmere.
Læs mere

Tilo Baumgärtel

MERE OM KUNSTNEREN

Tilo Baumgärtel portræt

Se biografi

Tilo Baumgärtel er uddannet fra Hochschule für Grafik und Buchkunst i Leipzig (1991-98). I perioden 1998-2000 var han "Meisterschüler".....

Wartezeit, 2002

Tilo Baumgärtel wartezeit

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis