Kommende udstillinger

27. september 2014 – 12. april 2015

MICHAEL ANCHER - P.S. KRØYER
Venner og rivaler


Hvad er et godt venskab? Sammenhold og respekt? At man støtter og inspirerer hinanden? Skubber og udfordrer hinandens værdier, meninger og handlinger? Venskabets DNA dissekeres, når ARKEN i efteråret 2014 viser hovedværker af to moderne gennembrudsmænd i dansk kunst: Michael Ancher og P.S. Krøyer.


Ancher og Krøyer var loyale venner, men også konkurrerende rivaler. De var passionerede kunstnere, som påvirkede hinandens liv og kunstneriske produktion. Med afsæt i hovedværker af både Krøyer og Ancher samt brevene imellem dem fortæller udstillingen historien om et af de mest centrale venskaber i dansk kunst.


Omdrejningspunktet er motiverne fra deres elskede Skagen. Michael Ancher var fastboende og gift med den lokale gæstgivers datter, Anna. Krøyer kom til Skagen otte år efter Ancher og giftede sig senere med den fashionable Marie. Anchers fiskerbilleder var med til at lokke Krøyer til Skagen, og Krøyers billeder af sommerlys og kunstnerfester smittede af på Anchers motiver. Hvad fortæller billederne om deres venskab? Hvad viser de om kunstnernes følelser for hinanden, deres syn på hinanden – og på sig selv?

 

   P.S. KRØYER Sommeraften ved Skagen, 1892MICHAEL ANCHER Anna Ancher vender hjem fra marken, 1902
  
  
  
  
  
  
  
  

 

 

 

 

  
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Værkerne ovenfor er venligst udlånt fra Skagens Museum. Krøyers værk ejes af Ny Carlsberg Glyptotek i København. Deponeret på Skagens Museum. Foto: Skagens Museum

  
  
  
  
5. september 2015 – 17. januar 2016

BJØRN WIINBLAD BJØRN WIINBLAD De arabiske nætter, gobelin, ca. 1970-73

 

Elegante kruseduller, sprøde, spinkle streger, energiske farver og frodige former. De fleste danskere kender Bjørn Wiinblads eventyrlige ansigter og karakteristiske ornamentik fra hans populære platter og forrygende illustrationer i 1001 og én nats eventyr. Minderne fra de danske spisestuer står dog ikke alene: I dag er interessen for Wiinblads særegne streg med en orientalsk inspiration i nærmest eksplosiv vækst. Wiinblad har fået en revival.


ARKEN præsenterer i efteråret 2015 en omfattende udstilling med Bjørn Wiinblads fabulerende univers gennem keramik, porcelæn, plakater, illustrationer, skulpturer, scenografi, kostumer mm. Udstillingens brede præsentation af Wiinblads virke tegner et nuanceret billede af hans kunstneriske udvikling, inspirationskilder samt hans unikke sans for kunsthåndværk, indretning og design.


Wiinblads udtryk er indbegrebet af smittende livsglæde, nerve og optimisme. Wiinblad er ikke bare folkeeje i Danmark. Han er også internationalt anerkendt, ikke mindst i Tyskland, USA, Mellemøsten og Asien og udstillingen belyser således også hans internationale gennembrud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 95 kr.
Grupper (mindst 10): 80 kr.
Pensionister: 95 kr.
Studerende: 75 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis