Kommende udstillinger

27. september 2014 – 12. april 2015

MICHAEL ANCHER & P.S. KRØYER
Venner og rivaler Laurits Tuxen arbejder på dobbeltstatuen af Michael Ancher og P.S. Krøyer. (Ca. 1907-08)


Hvad er et godt venskab? Sammenhold og respekt? At man støtter og inspirerer hinanden? Skubber og udfordrer hinandens værdier, meninger og handlinger? Venskabets DNA dissekeres, når ARKEN i efteråret 2014 viser hovedværker af to moderne gennembrudsmænd i dansk kunst: Michael Ancher og P.S. Krøyer.


Ancher og Krøyer var loyale venner, men også konkurrerende rivaler. De var passionerede kunstnere, som påvirkede hinandens liv og kunstneriske produktion. Med afsæt i hovedværker af både Krøyer og Ancher samt brevene imellem dem fortæller udstillingen historien om et af de mest centrale venskaber i dansk kunst.


Omdrejningspunktet er motiverne fra deres elskede Skagen. Michael Ancher var fastboende og gift med den lokale gæstgivers datter, Anna. Krøyer kom til Skagen otte år efter Ancher og giftede sig senere med den fashionable Marie. Anchers fiskerbilleder var med til at lokke Krøyer til Skagen, og Krøyers billeder af sommerlys og kunstnerfester smittede af på Anchers motiver. Hvad fortæller billederne om deres venskab? Hvad viser de om kunstnernes følelser for hinanden, deres syn på hinanden – og på sig selv?

 

 

  

5. september 2015 – 17. januar 2016

BJØRN WIINBLAD

Kostumeforlæg til Juno i 'Stormen', ca. 1964 Bjørn Wiinblad Fonden


Elegante kruseduller, sprøde, spinkle streger, energiske farver og frodige former. De fleste danskere kender Bjørn Wiinblads eventyrlige ansigter og karakteristiske ornamentik især fra hans populære platter og hans forrygende illustrationer i 1001 og én nats eventyr. Minderne fra de danske spisestuer er mange, men de står ikke alene: I dag er interessen for Wiinblads særegne kombination af en cool nordisk streg med en orientalsk dekor i nærmest eksplosiv vækst. Wiinblads æstetik har fået en revival.

 

ARKEN præsenterer i efteråret 2015 en omfattende udstilling med Bjørn Wiinblads fabulerende univers gennem keramik, porcelæn, plakater, illustrationer, skulpturer, scenografi, kostumer mm. Udstillingens brede præsentation af Wiinblads virke tegner et nuanceret billede af hans kunstneriske udvikling, inspirationskilder samt hans unikke sans for kunsthåndværk, indretning og design.

 

Gennemgående for Wiinblads udtryk er en smittende livsglæde, nerve og optimisme. Wiinblad er ikke bare folkeeje i Danmark – han er også internationalt anerkendt særligt i Tyskland, USA, Mellemøsten og Asien. Udstillingen belyser desuden hans internationale gennembrud.

 

 

 

 

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 95 kr.
Grupper (mindst 10): 80 kr.
Pensionister: 95 kr.
Studerende: 75 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis