Tidligere udstillinger

2013

  
7. september 2013 - 12. januar 2014  
FRIDA KAHLO - ET LIV I KUNSTEN 

 

Frida Kahlo (1907-1954) var en enestående kunstner og en passioneret power woman. Hun var indbegrebet af en stærk og selvstændig kvinde og en inspirerende rollemodel. Udstillingen gav indblik i Kahlos værk gennem en række af hendes mest ikoniske selvportrætter, tegninger, sider fra hendes dagbog samt smykker og kjoler fra hendes tid. Værkerne er stærkt iscenesatte, og de tager afsæt i hendes dramatiske liv, som rummede en frygtelig trafikulykke, utallige operationer, ulykkelig kærlighed til kunstneren Diego Rivera, affærer med kvinder såvel som mænd, aborter og barnløshed samt politisk aktivisme.

 

Udstillingen viste desuden en fotografisamling, og værker af nogle af Frida Kahlos samtidige kunstnere: Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco og María Izquierdo.

 

7. september 2013 - 12. januar 2014
EN KØN HISTORIE

 

Du blev født som dreng eller pige, og i dit pas er du enten mand eller kvinde. Men hvilken slags mand eller kvinde er du, og hvad har formet din måde at tilhøre kønnene på? ARKENs udstilling Frida Kahlo – Et liv i kunsten inspirerede os til at præsentere værker fra ARKENs samling, der kredser om kunstnernes leg med selvfremstillinger, de andres blik, skønhedsidealer og kønnenes konventioner.


22. juni – 22. september 2013  
BLUE ROOM: YANG SHAOBIN  


I maleri-installationen BLUE ROOM skabte den kinesiske kunstner Yang Shaobin (f. 1963) et møde mellem de magtesløse, magthaverne og os, der så på. Portrætter af velkendte verdensledere som USAs præsident Barack Obama, Tysklands kansler Angela Merkel og Ruslands præsident Vladimir Putin hang side om side med portrætter af helt ukendte voksne og børn, alle ofre for forurening og naturkatastrofer. Fanget i en krydsild af blikke, kunne den besøgende overveje, hvem der skulle stilles til ansvar.

Yang Shaobin blev i 1990erne del af den fremvoksende kinesiske kunstscene. Hans samfundskritiske malerier behandler emner som vold, undertrykkelse og fattigdom, lokalt såvel som globalt.

BLUE ROOM var Yang Shaobins første solo-udstilling i Danmark.

  
25. maj – 9. februar 2014
HOTSPOT CLUJ - Ny rumænsk kunst


Fra ekspressivt maleri til cool konceptkunst. Udstillingen satte spot på samtidskunsten fra Cluj i Rumænien gennem et udvalg af kunstnere, der arbejder i forskellige medier og udtryk.

De deltagende kunstnere var Marius Bercea, Răzvan Botiş, Radu Cioca, Radu Comşa, Adrian Ghenie, Dan Măciucă, Ciprian Mureşan, Cristi Pogăcean og Şerban Savu.

Erindringen om at vokse op under et kommunistisk regime frem til 1989 og derefter overgå til et nyt samfundssystem er et gennemgående tema hos mange af kunstnerne. Nogle er også optagede af at undersøge kunstens formelle og konceptuelle sprog på tværs af maleri, performance, skulptur, video og tegning. Fælles for alle er dog en historisk bevidsthed om både den politiske historie i Europa og kunstens historie.
  


2. februar 2013 -11. august 2013
CARL-HENNING PEDERSEN 100 ÅR


I 2013 ville den danske COBRA-maler Carl-Henning Pedersen være fyldt 100 år. ARKEN viste en stor udstilling med over 200 af kunstnerens malerier, akvareller, tegninger, skulpturer, mosaikker, keramiske værker og digte. Carl-Henning Pedersen besad en enorm skabertrang og higede igennem hele livet efter at fremmane det umiddelbare, spontane billede. Til udstillingen skabte komponisten Fuzzy et elektroakustisk musikværk.

Udstillingen var kurateret i samarbejde med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning, hvor den blev vist efterfølgende.9. februar – 9. juni 2013
QIU ANXIONG: THE NEW BOOK OF MOUNTAINS AND SEAS II


Udstillingen præsenterede den kinesiske kunstner Qiu Anxiongs videoinstallation The New Book of Mountains and Seas II, som er erhvervet til ARKENs samling.

Qiu Anxiong (f. 1972) har skabt værket ud fra 6000 af sine egne håndtegninger. Det præsenterer en poetisk fortælling om hvordan biokemi, kloning og andre nye teknologier griber forandrende ind i naturen og menneskelivet. Qiu Anxiong tager udgangspunkt i den mere end 2000 år gamle kinesiske "geografibog" Shang Hai Jing (Bogen om bjerge og have), der ud fra datidens mytologiske verdensbillede kortlægger hele den kendte verden.


Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 95 kr.
Grupper (mindst 10): 80 kr.
Pensionister: 95 kr.
Studerende: 75 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis