Tidligere udstillinger

2014   

 

1. februar - 7. september 2014 
HUNDERTWASSER - KUNSTNER OG ØKOAKTIVIST 

Den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) havde en mission med sin kunst. Udstillingen viste hans højst aktuelle holdninger til økologi og bæredygtig arkitektur i samspil med hans farverige malerier, grafik, design samt aktivistiske livsstil. Han var en kunstner, der livet igennem kæmpede for individets frihed og den komplette harmoni mellem natur og menneske.

 

1. februar - 7. september 2014
NATURLIGVIS - ARKENs Samling 


Udstillingen var inspireret af den parallelle udstilling med Hundertwasser og præsenterede værker fra ARKENs samling, der kredsede om menneskets forhold til og syn på naturen. Kunstnerne kastede hver deres blik på den sanselige, vildtvoksende og indimellem konstruerede natur, som omgiver os.

 

25. maj 2013 – 9. februar 2014
HOTSPOT CLUJ - Ny rumænsk kunst


Fra ekspressivt maleri til cool konceptkunst. Udstillingen satte spot på samtidskunsten fra Cluj i Rumænien gennem et udvalg af kunstnere, der arbejder i forskellige medier og udtryk.

De deltagende kunstnere var Marius Bercea, Răzvan Botiş, Radu Cioca, Radu Comşa, Adrian Ghenie, Dan Măciucă, Ciprian Mureşan, Cristi Pogăcean og Şerban Savu.

Erindringen om at vokse op under et kommunistisk regime frem til 1989 og derefter overgå til et nyt samfundssystem er et gennemgående tema hos mange af kunstnerne. Nogle er også optagede af at undersøge kunstens formelle og konceptuelle sprog på tværs af maleri, performance, skulptur, video og tegning. Fælles for alle er dog en historisk bevidsthed om både den politiske historie i Europa og kunstens historie.

 

7. september 2013 - 12. januar 2014  
FRIDA KAHLO - ET LIV I KUNSTEN 

 

Frida Kahlo (1907-1954) var en enestående kunstner og en passioneret power woman. Hun var indbegrebet af en stærk og selvstændig kvinde og en inspirerende rollemodel. Udstillingen gav indblik i Kahlos værk gennem en række af hendes mest ikoniske selvportrætter, tegninger, sider fra hendes dagbog samt smykker og kjoler fra hendes tid. Værkerne er stærkt iscenesatte, og de tager afsæt i hendes dramatiske liv, som rummede en frygtelig trafikulykke, utallige operationer, ulykkelig kærlighed til kunstneren Diego Rivera, affærer med kvinder såvel som mænd, aborter og barnløshed samt politisk aktivisme.

 

Udstillingen viste desuden en fotografisamling, og værker af nogle af Frida Kahlos samtidige kunstnere: Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco og María Izquierdo.

 

7. september 2013 - 12. januar 2014
EN KØN HISTORIE

 

Du blev født som dreng eller pige, og i dit pas er du enten mand eller kvinde. Men hvilken slags mand eller kvinde er du, og hvad har formet din måde at tilhøre kønnene på? ARKENs udstilling Frida Kahlo – Et liv i kunsten inspirerede os til at præsentere værker fra ARKENs samling, der kredser om kunstnernes leg med selvfremstillinger, de andres blik, skønhedsidealer og kønnenes konventioner.


 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis