Tidligere udstillinger

2005


8. OKTOBER 2005 - 15. JANUAR 2006 
CHAGALL - KÆRLIGHEDENS UNIVERS

 

CHAGALL - KÆRLIGHEDENS UNIVERS satte fokus på det 20. århundredes store jødisk-russiske maler Marc Chagall (1887-1985) og hans budskab om kærlighed og tolerance. Med 186 værker – maleri, tegning, grafik og skulptur – præsenterede udstillingen Chagalls kulturelle åbenhed, religiøse tolerance og kærlighed til livet.
For Chagall var livet og kunsten et magisk univers. På trods af verdenskrige og jødeforfølgelser beholdt han troen på, at der er noget, der binder menneskene sammen og giver dem håb: kærligheden. Livet i Chagalls hviderussiske fødeby Vitebsk, 1001 nats eventyr, Exodus og andre bibelske fortællinger samt Chagalls udsmykninger var blandt udstillingens temaer.
Udstillingen blev skabt i samarbejde med Chagalls barnebarn Meret Meyer. Værkerne blev udlånt fra europæiske og russiske museer samt private samlere.
Katalog (på dansk og engelsk med farveillustrationer, 96 sider) med artikler af Dorthe Rugaard Jørgensen og Jean-Michel Foray samt et interview med Meret Meyer af Dorthe Rugaard Jørgensen. Biografi af Stine Hebert.

 

28. maj - 11. september 2005
JOHANNES LARSEN & BRUNO LILJEFORS - LIVET I NATUREN

JOHANNES LARSEN & BRUNO LILJEFORS – LIVET I NATUREN fokuserede på de to maleres forskellige tolkninger af den lokale natur og dens dyreliv. ARKENs udstilling viste et bredt udsnit af de to kunstneres arbejde fra 1884-1961, i alt 128 værker.
Værkerne blev skabt i en tid, hvor den teknologiske og naturvidenskabelige udvikling for alvor ændrer menneskets forhold til naturen. Johannes Larsen og Bruno Liljefors søgte ud i naturen. Som dedikerede jægere tog de del i samtidens dyrkelse af det sunde og oprindelige liv.  Ved at skildre samspillet mellem dyr og miljø fremstillede de to malere naturen som et selvstændigt system, der fungerer uafhængigt af kulturens moralske normer.
Udstillingen blev skabt i et samarbejde med direktør Erland Porsmose på Johannes Larsen Museet i Kerteminde, hvor den blev vist efterfølgende.
Katalog (på dansk med engelsk indstik, farveillustrationer, 88 sider) med artikler af Erland Porsmose, Pontus Grate og Jørn Guldberg. 

 

 

5. februar - 16. maj 2005
 FERNAND LÉGER - MENNESKET I DEN NY TID

 

Med 96 værker var udstillingen en unik mulighed for at få et indblik i Légers alsidige kunst fra den første halvdel af det 20. århundrede. Ud over maleri, tegning og grafik blev der også præsenteret et udvalg af Légers arbejde med bogillustrationer, gobeliner, teater og film.
Udstillingen satte fokus på Légers skildring af menneskefiguren. Han var optaget af det moderne liv og opfattede sin samtid som kontrastfyldt og hektisk. I de tidligste værker er maskiner, stålrør og robotlignende mennesker præsenteret i fragmenterede, farvestærke omgivelser i fuld bevægelse. De sene værker viser Légers socialistiske og humanistiske tilgang til kunsten og livet. Léger var optaget af den frie tilværelse og skildrede i mange af sine værker akrobater, gøglere og musikere.
Udstillingen blev realiseret i tæt samarbejde med museumsdirektør Brigitte Hedel-Samson, Musée national Fernand Léger, Biot.
Katalog (på dansk og engelsk med farveillustrationer, 96 sider) med artikler af Charlotte Præstegaard Schwartz, Brigitte Hedel-Samson, Alain Bergala, Ina Conzen-Meairs, Fernand Léger, biografi og udvalgt bibliografi af Nelly Maillard.
 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis