Tidligere udstillinger

2011  

    
  

3. september 2011 - 11. januar 2012
WARHOL & BASQUIAT 


ARKEN viste i efteråret 2011 en stor særudstilling med de to amerikanske kunstnere Andy Warhol (1928-1987) og Jean-Michel Basquiat (1960-1988). Udstillingen rummede værker af både Warhol og Basquiat, samt nogle af de mere end 130 fællesværker, som de skabte i tæt samarbejde i en kort, men intens periode fra 1984 til 1985.

Udstillingen gav indblik i et usædvanligt samarbejde mellem to kunstneriske temperamenter, der på mange måder fremstår som hinandens modsætninger. Hvor Warhol for længst havde kultiveret masseproduktionen og popkunstens udtryk, slog den unge Basquiat igennem med en heftig og ekspressiv malestil, der med en rå blanding af symboler og skrifttegn mimede graffitiens upolerede udtryk.


ARKENs udstilling fortalte historien om Warhol og Basquiat. Om tiden, kunstnerollerne, myterne og om de to kunstneres gensidige fascination, der drev deres enestående samarbejde og skabte gnister i deres værker.


Udstillingen var organiseret af kurator Dieter Buchhart i samarbejde med ARKEN Museum for Moderne Kunst.

  


25. juni 2011 – 14. august 2011
ANSELM REYLE 


Den tyske billedkunstner Anselm Reyle har gennem de seneste syv år opnået stor international anerkendelse. Han er ét af hovednavnene i en ny bølge af kunstnere, der har genoplivet og fornyet den abstrakte kunst. På ARKENs store sommerudstilling med Anselm Reyle kunne publikum opleve både ældre og nye værker af Reyle, heriblandt en stor installation, der var skabt specielt til lejligheden.


Reyle remixer hverdags-genstande, populærkultur og ”dårlig smag” med referencer til det 20. århundredes modernistiske kunst. Hans værker er fascinerende kompositioner af forførende materialer og overflader. Reyles materiale- og farvevalg er syntetisk og kitschet: knitrende sølvfolie, glossy metalmaling og krasse neonfarver.


Udstillingen var den første præsentation af Anselm Reyles værker på et dansk kunstmuseum.    


29. januar 2011 – 5. juni 2011
ANNA ANCHER 


Anna Ancher (1859-1935) var blandt sin tids største danske malere. ARKENs udstilling fokuserede på moderniteten i hendes værk. Anna Ancher var ikke blot en malende, kvindelig skagbo. Hun var en internationalt orienteret kunstner med kendskab til det nyeste i sin tid.

Anna Ancher var den første kunstner i Danmark, der arbejdede med pastelmaleri. Helt samtidig genopdagede de franske impressionister teknikken i 1880ernes Paris. Udstillingen viste en række af kunstnerens pasteller. Man kunne følge hendes store udvikling i denne teknik og sammenligne pastellerne med tegninger, olieskitser og oliemalerier.

Anna Ancher undersøgte verden omkring sig og sine egne sanser. Hun skildrede Skagens befolkning såvel som lyset og dets virkning på farver og flader. Hun opbyggede malerier, der med fint sansede detaljer virker utroligt nærværende den dag i dag. Hun hentede alle sine motiver inden for en omkreds af fem minutters gang fra hjemmet i Skagen. I sine bedste værker er hun den mest moderne af alle Skagensmalerne.
27. november 2010 – 27. november 2011
UTOPIA – Olafur Eliasson - Din blinde passager
 

Olafur Eliasson udviklede en ny installation specielt til ARKENs mest markante udstillingsrum, den 150 meter lange, skibsformede Kunstakse.


Eliassons installation Din blinde passager var en 90 meter lang tunnel. Når man trådte ind i den, indhylledes kroppen i en tæt tåge. Med kun halvanden meters sigtbarhed måtte publikum tage andre sanser end synssansen i brug for at orientere sig i forhold til omgivelserne. Værket fordrede dermed en særlig, intens opmærksomhed.


Udstillingen var den sidste i ARKENs treårige UTOPIA-udstillingsrække. Eliasson afrundede projektet med et værk, der pegede på det utopiske potentiale, som ligger i det enkelte menneskes relation til omverdenen.
 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis