Tidligere udstillinger

2012

  
24. august 2012 - 29. september 2013
SKABER ABER FÆLLESSKABER


Tror vi på fællesskabet i dag? Hvordan er vi fælles i verden? Er det vores evne til kreativt at skabe nye fællesskaber og ritualer, som gør os til mennesker? Forvitrer vi uden den anden, tørrer ind til ren natur, en knoglet karikatur af et menneske?

Fællesskabsbegrebet henviser til, at flere personer er fælles om noget bestemt, og det associeres ofte til forestillingen om et fælles ståsted og en indbyrdes solidaritet. Og hvordan med kunsten? Opstår mange kunstværker først gennem den sociale relation, når vi sanser os selv, hinanden og værket?

Udstillingens 17 samtidsværker fra ARKENs samling rejste disse spørgsmål og zoomede ind på vores forestillinger om, hvad begrebet ”fællesskab” dækker over. Værkerne hjalp os til at tænke over det menneskelige fællesskab og viste os både det hypermoderne individ, det dyriske og naturen.
18. august 2012 – 13. januar 2013 
INDIA : ART NOW    


Indiens økonomiske vækst har sat skub i udviklingen af den indiske samtidskunst og været med til at sende den langt ud over landets grænser i en dialog mellem indisk og vestlig kultur og kunsttradition.

INDIA : ART NOW viste 13 af de bedste kunstnere og kunstnergrupper fra Indien. Deres værker kredser blandt andet om storbyen, intimsfæren og forholdet mellem kultur, identitet og livsvilkår i vores globale verdenssamfund.

De deltagende kunstnere var Rina Banerjee, Hemali Bhuta, Atul Dodiya, Sheela Gowda, Shilpa Gupta, Subodh Gupta, Jitish Kallat, Reena Saini Kallat, Rashmi Kaleka, Bharti Kher, Ravinder Reddy, Vivan Sundaram og kunstnerduoen Thukral & Tagra.

Til udstillingen hørte et læserum fyldt med ekstravagante møbler, som er skabt af den skotsk/indiske designduo DOSHI LEVIEN. Her kunne man bl.a. se en dokumentar om tre af de deltagende kunstnere, som ARKEN har produceret i samarbejde med DR.

Udstillingen var en del af projektet India Today/Copenhagen Tomorrow.

 

  
  
18. august 2012 – 13. januar 2013 
INDIA : FASHION NOW
  

”Nu handler det om Indien” – så klart udtrykte den store tyske designer Karl Lagerfeld det, da han lancerede sin 2012 Metier d'Art kollektion for modeimperiet Chanel. Det gjorde det også på ARKEN med museets første modeudstilling INDIA : ART NOW, der præsenterede syv indiske modeskabere, som alle har placeret sig centralt på den internationale modescene: Morphe by Amit Aggarwal, Little Shilpa, Manish Arora, Sabyasachi Mukherjee, Prashant Verma, Varun Sardana og 11.11 by Cell DSGN.

De syv designere repræsenterer et nybrud i indisk mode, som tog sin begyndelse omkring årtusindskiftet. Det er en radikal fornyelse af den indiske tradition, hvor designerne med udgangspunkt i deres lokale erfaringer trækker inspiration fra vidt forskellige globale kulturelle udtryk.

 

Udstillingen tog sit sit udgangspunkt i det håndværksmæssige raffinement, som alle dage har karakteriseret indisk mode. De udstillede ensembler er produkter af en enestående viden om tekstiler og teknikker. Designerne har eksperimenteret heftigt med det visuelle og det konceptuelle. Resultatet er skulpturelle, farverige og åndeløst smukke kreationer.

Udstillingen var en del af projektet India Today/Copenhagen Tomorrow. 
12. maj 2012 - 22. juli 2012 
TREFFPUNKT : BERLIN  


Som ingen anden storby har Berlin været scene for verdenshistoriske begivenheder. To verdenskrige, nazismen og Holocaust, den kolde krig, socialismens sammenbrud og kapitalismens udbredelse har sat markante spor i byen og formgivet den udadtil såvel som indadtil.

 

Udstillingens 17 kunstnere drages især af Berlins tolerante atmosfære, inspirerende energi og kreative kunstscene. Gennem 36 værker undersøgte de, hvordan vi ser og oplever byens konkrete såvel som abstrakte, mentale rum. Værkerne satte billede, materialitet og lyd på Berlin som by og erfaringsverden.

I store dele af det 20. århundrede har Berlin ligget i ruiner, og bystyret har genopført, renoveret og nedrevet bygninger. Storbynerven har siden murens fald i 1989 virket som en magnet på kunstnere fra det meste af verden. Berlins komplekse historie og arkitektoniske mangfoldighed gør byen kaotisk og rå, men også rummelig. En intens metropol fuld af fascinationskraft.
28. januar 2012 - 1. juli 2012
FARVENS SJÆL – Dronning Margrethe II’s kunst  


FARVENS SJÆL var med 135 værker den hidtil største udstilling af H.M. Dronningens kunst. På udstillingen trådte de besøgende ind i et personligt univers og fulgte Dronningens kunstneriske udvikling gennem 35 år. Motiverne strækker sig fra de nære omgivelser over tænkte fantasilandskaber til de nyeste skildringer af farvestrålende sten, skrog og knogler.
 
Naturen er et centralt motiv hos Dronningen, både den idylliske og den farlige natur. Farverne i Dronningens kunst er besjælede. De formulerer følelser og tilstande, der hvor ordet ikke slår til. Værkerne på udstillingen spændte vidt, fra blide akvareller over udtryksfulde malerier til fantasifulde découpager. I découpagerne sammensættes udklip fra auktionskataloger og blade til nye eventyrlige verdener, hvor alt kan ske. Humor og alvor følges ad hos kunstneren Margrethe II.  


 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis