Arkitektur

ARKEN har kastet anker

 

 

ARKEN

ARKEN ligger som en stor skulptur ud til Køge Bugt. Museets arkitektur spiller sammen med sine maritime omgivelser og er motiveret af linjerne i landskabet. Bygningens ene hovedakse ligger parallelt med Skovvej, mens den anden hovedakse følger kystlinjen. ARKENs linjer rækker ud i landskabet som lange arme, der forankrer museet til stedet og byder gæsterne indenfor.

 

Arkitekten bag ARKEN, Søren Robert Lund, arbejdede med skibet som metafor for sit bygningsværk. Museet blev lagt som et skib, med stævn og sejl, ved kanten af havet.

 

ARKEN åbnede i 1996. Museet inviterede gæsterne indenfor – til en helt anden oplevelse end den, der mødte dem udefra. Hvor museets ydre form fandt inspiration i det omkringliggende landskab, gik gæsterne ind i et indre landskab, der med sine skæve vinkler, højloftede rum, metaltrapper og glatte vægge mindede om en færge eller et stort krydstogtskib, hvor mange funktioner blev samlet under et tag: udstillingsrum, café, butik osv.

 

ARKEN har siden været igennem to udbygninger. Den første, i 2008, gav mere plads til kunsten, mens udbygningen i 2009 forbedrede faciliteterne for gæsterne. Ved den seneste udbygning blev indgangspartiet ændret, så museet åbnede sig for omverdenen, og ARKENs sejl blev taget ned.

 

Museet har nu lagt sig til rette og kastet anker ved Køge Bugt med sin last der er fyldt med moderne kunst og originale arkitektoniske oplevelser.

 

 

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis