Arkitektonisk stil

Form, fantasi og funktion

 

 

ARKEN strækker sig ud i landskabet og lader sine akser fortsætte ud i Strandparken, så grænsen mellem arkitektur og omgivelser bliver udvisket. Samtidig fremstår ARKENbygningen ikke som en sammenhængende form. Grundplanen præsenterer snarere en række sammensatte bygningsdele. Forskellige elementer, der er sat sammen på en ekspressiv måde. ARKEN er bygget i en dekonstruktivistisk byggestil.

 

Bygningen kan ses som en dynamisk organisme, der rækker sine lange arme ud i landskabet. Med den ekspressive og spektakulære arkitektur ønskede arkitekten, Søren Robert Lund, at udfordre de udstillede kunstværker.

 

Det oprindelige museum er gråt og råt i sin stil, mens de nye udbygninger er bygget med andre materialer, der har blødt udtrykket op, så bygningen nu fremstår mere lys, åben og imødekommende.

 

De seneste udbygninger har også gjort museet mere funktionelt. Et museumsbesøg i dag er ikke udelukkende at se en udstilling. Det er i højere grad en helhedsoplevelse af kunst, cafébesøg, indkøb i butikken og afslapning, hvor man kan lade indtryk bundfælde sig. Med udbygningerne er der blevet plads til alle funktioner.

MARITIME ELEMENTER »

ARKENs arkitektur og identitet kredser om beliggenheden ved vandet

DEKONSTRUKTIVISTISK STIL »

ARKENs arkitektur bryder med de traditionelle statiske rammer

BRUG SANSERNE PÅ ARKEN »

ARKENs arkitektur er skabt til at gå på opdagelse i

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis