Fra fantasi til funktion

ARKEN er blevet større og mere funktionel

 

 

ARKEN er en dekonstruktivistisk bygning, men efter to udbygninger har andre arkitektoniske elementer sneget sig indenfor. Hvor formen i de oprindelige rum følger fantasien, følger formen i de nye rum funktionen.

 

Den første udbygning gav ARKEN nye udstillingsrum. Rummene ligger som fire hvide bokse i forlængelse af hinanden. De er enkle og funktionelle. Hvor kunsten i de oprindelige udstillingsrum spiller sammen med den grå og rå stil, spiller kunsten i de nye udstillingsrum sammen med arkitekturen på en anden måde. Med deres kvadratiske grundplan og hvide vægge er rummene mere traditionelle end ARKENs oprindelige udstillingsrum, der har vægge af beton og fremstår i skæve og uforudsigelige former.

 

Den anden udbygning gav bl.a. ARKEN et stort og lyst indgangsparti. Lyset trækkes ind gennem glasset og åbner museet op mod omverdenen. Indgangspartiet følger tidens trend med hvide vægge og masser af naturligt dagslys.
Det skaber en stærk kontrast til museets oprindelige mørke, grå og rå rum.

 

Den oprindelige bygning fulgte fantasien, med alle sine brudte geometriske former, sine forskudte niveauer og sit legende udtryk. Med tiden er ARKEN blevet større og mere funktionel, og fantasien er trådt i baggrunden til fordel for de mere fleksible rammer for både kunsten og gæsterne.

 ARKENs oprindelige indgangsparti

ARKENs nye indgangsparti

 

 

 

MARITIME ELEMENTER »

ARKENs arkitektur og identitet kredser om beliggenheden ved vandet

DEKONSTRUKTIVISTISK STIL »

ARKENs arkitektur bryder med de traditionelle statiske rammer

ARKENS BYGGESTIL »

ARKENs arkitektur er meget ekspressiv

BRUG SANSERNE PÅ ARKEN »

ARKENs arkitektur er skabt til at gå på opdagelse i

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis