Maritime elementer

Skibet er ladet med…

 Den synlige rørføring under loftet og den mørke farve i biaksen

 

 

ARKEN er bygget til stedet. På den ene side ligger Ishøj havn og på den anden side Køge Bugt. ARKENs arkitektur og identitet kredser om beliggenheden ved vandet – som navnet, ARKEN, antyder, er bygningen tegnet over en metafor for et skib.

 

 

Både ude og inde er der fragmenter af skibsdele og særlige skibselementer. De få gennemgående ornamenter – bolten og møtrikken – er hentet fra skibsdesign.

 

 

Andre elementer, der refererer til skibsdesign, er den synlige rørføring under loftet, den mørke farve og den rungende akustik, der minder om maskinrummet under dækket på et skib.

Skibsinspireret trappe op til caféen

 

 

Kunstaksen har en buet form, der minder om skroget på et skib og overalt på museet er der høje, tunge døre af jern som på et fragtskib.

 

 

Står du i foyeren og kigger op gennem det store runde ovenlysvindue, får du fornemmelsen af at være under dæk med udsigt til åben himmel. Trappen for enden af rummet fører op til kommandobroen på skibet – der hvor caféen ligger.

 

 

Det hældende gulv og de skæve, tiltede vægge i Biaksen bidrager til fornemmelsen af at være ombord på et skib – i høj søgang.

 

DEKONSTRUKTIVISTISK STIL »

ARKENs arkitektur bryder med de traditionelle statiske rammer

ARKENS BYGGESTIL »

ARKENs arkitektur er meget ekspressiv

BRUG SANSERNE PÅ ARKEN »

ARKENs arkitektur er skabt til at gå på opdagelse i

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis