Arkitektur for børn

Sanselige oplevelser på ARKEN

 

 

Tag børnene med på opdagelse i ARKENs arkitektur. Lad dem opleve museet som et hus, der påvirker alle sanserne og bryder med den almindelige forestilling om, Børn på ARKENhvordan en bygning skal se ud. Et besøg på ARKEN er en sanselig oplevelse.

 

Prøv fx at gå gennem den røde Biakse og mærk, hvordan den ene væg hælder indad, som om den er ved at vælte – måske får I svært ved at holde balancen og føler jer en smule søsyge. I kan fx prøve at stille jer med hælene helt ind til væggen og mærke, hvordan den tilter og ”skubber” til jer.

 

Eller prøv at røre ved den store sorte sten i foyeren. Alle fire sider er forskellige: En er mat, en anden ru, den tredje er glat, og den fjerde er højglanspoleret, så den skinner.

 

I Kunstaksen bliver synssansen udfordret. Prøv at kigge ned gennem Kunstaksen og bagefter gå fra den ene ende til den anden – den ser meget længere ud, end den egentlig er.

 

Kunstaksen er formet anderledes end almindelige rum – har I nogensinde været i et rum med kun to hjørner?
Desuden er Kunstaksens ene ende helt mørk og derfor et godt gemmested. Tør I gå derind?

 

Når du bevæger dig ned gennem Biaksen, så brug din høresans og lyt til de forskellige lyde derinde. Det lyder som et maskinrum på et skib. Og det er ikke den eneste skibs-ting på museet – her er også koøjer, store tunge jerndøre, bolte osv. Tag børnene med på ”jagt”…

KUNSTJAGT »

Gå på jagt i udstillingen efter kunstværker

TEGNE- OG MALEHOLD »

Ishøj ungdomsskole tilbyder undervisning hver onsdag på ARKEN

ARKEN FOR BØRN »

Læs mere om de mange aktiviteter for børn på ARKEN

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis