Arkitekturens udvikling

Fra skib til skulptur

 


Arkitekten bag ARKEN, Søren Robert Lund, formulerede tre hovedintentioner med museets visionære arkitektur da det blev bygget i 1990erne:

 

1. Museet skal indpasses i det omgivende landskab, og grundplanen skal basere sig på markante linjer i landskabet. ARKEN efter udbygningerne

 

2. Museet skal afspejle vandet i nærheden ved formmæssigt at henvise til et skib. Formen skal referere til landskabets historie: At museet ligger på en kunstigt anlagt tange, hvor der før var vand.

 

3. Museet skal være fleksibelt i sin udformning, så det kan danne ramme om forskellige kulturelle aktiviteter og leve op til forskellige udstillingskrav. 

 

De tre hovedintentioner findes stadig i ARKENs arkitektur, omend udviklingen gennem årenes løb har sat sine spor på museet. Elementer er taget ned, nye er tilføjet og flere rum er blevet bygget til. Alt sammen med det formål, at skabe bedre rammer for kunsten og mere behagelige faciliteter for gæsterne.

 

ARKEN blev oprindeligt lagt som et skib ved Køge Bugt. Der findes stadig mange referencer til skibsarkitekturen i bygningen, mens andre er blevet fjernet i forbindelse med udbygningerne. Museet spiller fortsat sammen med sine maritime omgivelser, som en sprælsk skulptur der rækker ud i landskabet

 

ARKEN er siden åbningen i 1996 blevet udbygget to gange. Den første udbygning stod klar i 2008, og gav museet flere udstillingsrum, mens den seneste udbygning i 2009 havde fokus på bedre forhold til gæsterne.

 

FØR ARKEN »

Fra den fjerne fortids ishav til nutidens museum for moderne kunst

ARKEN ÅBNES »

I 1996 åbnede ARKEN som en arkitektonisk seværdighed og et aktivt centrum for moderne kunst

ARKENS 1. UDBYGNING »

Udbygningen i 2008 gav ARKEN mere plads til kunsten

ARKENS 2. UDBYGNING »

Udbygningen i 2009 havde fokus på bedre faciliteter for ARKENs gæster

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis