2008: 1. udbygning

Mere plads til kunsten på ARKEN

 

 

I januar 2008 åbnede ARKEN dørene til sine nye udstillingsrum på i alt 1.600 kvm. Dermed kom ARKENs samlede udstillingsareal op på 5.000 kvm, og museet blev et Nye udstillingsrumaf Danmarks største.

 

De nye udstillingsrum blev lagt som hvide bokse i direkte forbindelse med de oprindelige udstillingsrum.

 

Formålet med rummene var bl.a. at udvide museets udstillingsareal med nye såkaldte ”National Indemnity” eller NI-gallerier. NI-gallerier indeholder avancerede lys- og ventilations- og sikringsanlæg og kan derfor bruges til at udstille de mest kostbare kunstværker.

 

Udbygningen betød, at ARKEN nu fik mulighed for at udstille sin egen samling permanent og samtidig vise flere særudstillinger. De nye rum skulle bruges til museets skiftende udstillinger, mens Kunstaksen kunne rumme de mere eksperimenterende udstillinger og installationer, og museets egen samling kunne vises fast i de oprindelige udstillingsrum. På den måde kommer gæsten til at passere samtidsudstillingerne i Kunstaksen og udstillingen med ARKENs permanente samling på sin vej mod de skiftende særudstillinger i de nye udstillingsrum.

 

ARKENs samling af samtidskunst er blandt de mest markante i Danmark. 2008 blev året, hvor ARKEN kunne åbne den første faste præsentation af museets samling – et længe næret ønske. De nye udstillingsrum fordoblede udstillingsarealet, men mangedoblede oplevelsen.

 

Udbygningen blev tegnet af Anna Maria Indrio fra C.F. Møllers Tegnestue. Den blev udformet så den bevarede respekten for ARKENs særprægede og markante arkitektur, og så den harmonerede med de eksisterende facaders proportioner.

 

Oversigtsplan 2008


FØR ARKEN »

Fra den fjerne fortids ishav til nutidens museum for moderne kunst

ARKEN ÅBNES »

I 1996 åbnede ARKEN som en arkitektonisk seværdighed og et aktivt centrum for moderne kunst

ARKENS 2. UDBYGNING »

Udbygningen i 2009 havde fokus på bedre faciliteter for ARKENs gæster

ARKITEKTURENS UDVIKLING »

ARKENs udvikling har gennem årenes løb sat sine spor på museet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis