2009: 2. udbygning

Bedre faciliteter til gæsterne på ARKEN

 

 

I september 2009 blev ARKEN udvidet med 1.100 kvm. Hele udbygningen blev muliggjort ved en generøs donation på 52 mio. kr. fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde OJD.

Annie og Otto Detlefs ved åbningen af udbygningen


ARKENs oprindelige indgang var blevet for trang. Derfor ønskede ARKEN et større og lysere indgangsparti, der både ville mindske kø samt skabe et bedre flow for gæsterne. Samtidig med at ARKEN SHOP fik en mere fremtrædende plads.

 

Ved udbygningen blev et af de uoverdækkede gårdrum ombygget til skulptursal og døbt DETLEFS∙SALEN efter donatorerne af udbygningen. Udover at vise skulpturer og skiftende udstillinger fungerer rummet også som konferencelokale, til foredrag, receptioner, middage og KLUB ARKEN arrangementer.

 

Søren Robert Lund, arkitekten bag det oprindelige ARKEN, har tegnet det nye indgangsparti og DETLEFS∙SALEN, der i materialer og stil har et mere blødt og lyst udtryk end den oprindelige bygning.

 

Udbygningen betød også, at forholdene for museets børn og unge blev forbedret. Anna Maria Indrio fra C.F. Møllers Tegnestue står bag de nye undervisnings- og formidlingslokaler, ARKEN KREATIV, der har samme rå stil som den oprindelige museumsbygning.

 

Oversigtsplan 2009


FØR ARKEN »

Fra den fjerne fortids ishav til nutidens museum for moderne kunst

ARKEN ÅBNES »

I 1996 åbnede ARKEN som en arkitektonisk seværdighed og et aktivt centrum for moderne kunst

ARKENS 1. UDBYGNING »

Udbygningen i 2008 gav ARKEN mere plads til kunsten

ARKITEKTURENS UDVIKLING »

ARKENs udvikling har gennem årenes løb sat sine spor på museet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis