DETLEFS SALEN

En multifunktionel sal 

 

Detlefs-salen


DETLEFS∙SALEN er placeret midt i museet i et af de tidligere uoverdækkede indre gårdrum. Der er adgang til salen fra Kunstaksen og udstillingsrummene. Her er der skiftende udstillinger. Samtidig fungerer salen som konferencelokale, ligesom det kan bruges til foredrag, receptioner m.m.

 

DETLEFS∙SALENs udformning fremhæver de eksisterende akser i og omkring ARKEN: Fra indgangen i Kunstaksen kan du se direkte gennem salen og ud i landskabet mod horisonten. Bag dig fortsætter linjen op gennem ARKENs røde Biakse
Spillet mellem museets akser og landskabet er netop væsentlige træk i den oprindelige museumsbygning. Det fremhæves her.

 

Farve- og materialevalget i rummet er blødere end i det oprindelige museum: Gulve og trapper er i højkant-parket merbau teaktræ, væggene er pudsede og hvidmalede, loftet er hvidt og lyset kommer ned gennem cirkelrunde huller i loftet, der giver et skulpturelt ovenlys.

 

DETLEFS∙SALEN er opkaldt efter Annie og Otto Johs. Detlefs, der generøst donerede 52 mio. kroner til ARKENs udbygning i 2009.KUNSTAKSEN »

Kunstaksen er ARKENs rygrad og Danmarks største udstillingsrum

FOYEREN »

Rummet der samler museets veje

INDGANGSPARTIET »

ARKENs indgangsparti åbner museet mod omverdenen og byder gæsten velkommen

BIAKSEN »

Den markante røde biakse skærer sig gennem museet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis