foyeren

Rummet der samler museets veje

 


  Foyer

Foyeren er et 600 kvm stort rum, der samler museets veje. Herfra er der adgang til udstillingerne, caféen, butikken, ARKEN KREATIV, koncert- og konferencesal og filmsal. Her kan gæsterne mødes, slappe af, se på kunsten, arkitekturen og hinanden.

 

Foyeren er karakteriseret med en væg, der buer, gulve af højkant-parket merbau teaktræ og et rundt ovenlysvindue, hvorfra det naturlige dagslys strømmer ind.

 

Inden ombygningen i 2009 løb der en lang gangbro gennem rummet, som blev taget ned for at få bedre mulighed for at præsentere de store samtidskunstværker. I loftet ses gangbroens ”tag” stadig tydeligt som et metalbånd. På den måde skabes der en sammenhæng til det oprindelige museum – udviklingen sætter spor på museet.


En sten på 36 ton
I foyeren er opstillet en 36 tons tung, sort sten af norsk larvikit som en henvisning til områdets historie. Landskabet omkring ARKEN er nemlig resultatet af et inddæmringsprojekt fra slutningen af 1970erne. Stenen står som et monument over fortiden og dét, at der oprindeligt var et hav, hvor ARKEN nu står. Som en særlig sanseoplevelse er stenens sider behandlet på forskellige måder, så den fremstår henholdsvis mat, ru, glat og højglanspoleret. 


UDSTILLINGSRUM »

ARKENs udstillingsrum skaber de bedste rammer for kunsten

DETLEFS∙SALEN »

Den flotte sal rummer museets Anselm Reyle samling.

INDGANGSPARTIET »

ARKENs indgangsparti åbner museet mod omverdenen og byder gæsten velkommen

BIAKSEN »

Den markante røde biakse skærer sig gennem museet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis