kunstaksen

Danmarks største udstillingsrum

 

Kunstaksen

 

Kunstaksen er ARKENs hovedskib og rygrad. Det er Danmarks største udstillingsrum: Det er 150 meter langt, og bredden varierer fra 10 meter til 0 i spidserne. Loftshøjden gradueres fra 12 meter på midten til en højde på 3,5 meter i spidserne. Desuden er Kunstaksen et rum med kun to hjørner.

 

Udover at være udstillingshal fungerer Kunstaksen også som et gigantisk fordelingsrum, der uhindret fører ned mod udstillingsrummene og DETLEFS∙SALEN.

 

Hvis du betragter rummet oppe fra foyeren, bliver du offer for et synsbedrag. Højdeforskydningen fremprovokerer perspektivisk forsvinding i længderetningen, så rummet kommer til at virke endnu længere, end det er. Synssansen bliver bevidst udfordret og narret.

 

Rummets konstruktion og tilblivelse er tydelig i Kunstaksen. På de rå betonvægge er der spor efter de forskallingsplader, der blev brugt, da kunstaksen blev støbt på stedet - "in situ". Gulvet fremstår i ubehandlet beton. Efterhånden som det bliver slidt, får det patina, og betonen kommer til at skinne som terrazzo.

ARKEN KREATIV »

ARKENs undervisnings- og formidlingsrum er skabt til kreativ udfoldelse og læring

DETLEFS∙SALEN »

Den flotte sal rummer museets Anselm Reyle samling.

INDGANGSPARTIET »

ARKENs indgangsparti åbner museet mod omverdenen og byder gæsten velkommen

BIAKSEN »

Den markante røde biakse skærer sig gennem museet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis