Arkitektur undervisning

UNDERVISNING I ARKITEKTUR 

  

Hvorfor undervise i arkitektur? 

Arkitektur findes overalt. Du bor, går i skole, arbejder, dyrker sport og mødes med venner og familie i den. Arkitektur er både bygninger, pladser, byrum og landskaber. Fordi vi hele tiden er omgivet af arkitektur, er det vigtigt at undersøge og lære hvad den betyder.

 

Arkitektur sætter spor 

For at forstå hvordan arkitekturen påvirker os, er vi nødt til at bevæge os i den fra rum til rum. Vi kan se, røre, lugte, høre og betræde arkitekturen og opleve den med alle vores sanser. Afhængig af materialer og form påvirker den os forskelligt. Hvilke følelser aktiverer arkitekturen i dig?

 

Hvordan kan jeg bruge arkitektur i undervisningen?

Ved et besøg på ARKEN tager vi udgangspunkt i konkrete observationer og oplevelser i ARKENs arkitektur. Hvilke materialer er huset lavet? Hvordan føles overfladerne? Hvor kommer lyset fra? Hvilke rum er store eller små? Vi bruger kroppen som måleredskab og spejle til at forstyrre vores syn og forstærke oplevelsen af rum.

 

I det digitale værksted arbejder vi i grupper. Forsynet med ipads og programmet Comic Life, skal I fortælle historien om et udvalgt rum i museet præsenteret som en digital collagetegneserie. Tegneserien vises for klassen og sendes hjem til skolen, så I kan arbejde videre med den.

 

Opgaver og øvelser fra ARKENs arkitektur kan let overføres på anden arkitektur, f.eks. din by, din skole og dit hjem. Derfor har vi lagt flere øvelser og opgaveforslag samt links til gode hjemmesider under hvert undervisningsniveau. Her kan I spille byrumsspil, få idéer til fysiske øvelser, modelbyggeri og se film om arkitektur og byplanlægning.

 

Bestilling af forløb og materialer 

Kontakt ARKEN UNDERVISNING på undervisning@arken.dk eller tlf. 43 57 34 55 tirs.-fre. kl. 10-14

 

ARKITEKTUR INDSKOLING
ARKITEKTUR INDSKOLING »

Se de forskellige undervisningstilbud til indskoling


ARKITEKTUR MELLEMTRIN
ARKITEKTUR MELLEMTRIN »

Se undervisningstilbud til mellemtrin


ARKITEKTUR UDSKOLING
ARKITEKTUR UDSKOLING »

Se de forskellige undervisningstilbud til udskoling


ARKITEKTUR UNGDOMSUDDANNELSE
ARKITEKTUR UNGDOMSUDDANNELSE »

Se de forskellige undervisningstilbud til Gym/HTX/HF


Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis