ARKEN åbner formidlingssatellit i Ishøj By Center

Lørdag den 9. november åbner ARKEN dørene til en ny formidlings- og undervisningssatellit i Ishøj By Center – ARKEN LAB.

Målet med det nye ARKEN LAB i Ishøj By Center er at skabe forbindelser mellem kunst, undervisning, kreativ udfoldelse og dialog. Leder af ARKEN Undervisning, Katrine K. Pedersen fortæller: ”Med åbningen af ARKEN LAB ønsker vi, at endnu flere oplever, at kunsten er relevant, og at vise, at den kan åbne for nye oplevelser, erfaringer og fortællinger på et personligt og et fælles plan.”

Formidlings- og undervisningssatellitten vil byde på events, talks, undervisningsaktiviteter, performances, udstillinger og kreative værksteder – alt sammen i en undersøgende, åben og nysgerrig ramme. Museet vil løbende invitere gæsteværter og kunstnere ind til at bidrage til indholdet og aktiviteterne i ARKEN LAB, som vil have lokalområdets mange stemmer og fortællinger som omdrejningspunkt.

Deltag i åbningen

På åbningsdagen kan man blandt andet opleve og medvirke i en helt særlig kunst-karaoke-performance, hvor kunstneren Hannah Toticki Anbert og hendes dygtige performere levendegør kunstværket Sakralt Arbejde, som lige nu kan opleves i ARKENs aktuelle udstilling Ung dansk kunst – Samfundsprognoser. I Anberts performance kan man synge med på velkendte popnumre, der har fået nye tekster, så de i stedet for at kredse om kærlighed handler om det moderne arbejdsliv, med alt hvad det indebærer af CV-skrivning, stresshåndtering og networking.

Der er også lagt op til kreativ udfoldelse på åbningsdagen, hvor man kan deltage i en workshop med inspiration fra ARKENs aktuelle udstilling Elsket af Picasso – Kærlighedens magt. Den spanske kunstner Pablo Picasso arbejdede sjældent med en model foran sig. Han huskede modellernes ansigtstræk og formede sine portrætter efter hukommelsen. I workshoppen kan deltagerne selv lege kunstner og model og arbejde med portrættering i forskellige materialer. Der er Picasso-inspireret workshop lørdag den 9. november kl. 11-15 og performance med Hannah Toticki Anbert kl. 13 i ARKEN LAB. Det er gratis at deltage.

ARKEN åbner formidlingssatellit i Ishøj By Center

Hannah Toticki Anbert, The Land of Milk and Honey opført på KW, Berlin, 2019. Foto: Frank Sperling

ARKEN åbner formidlingssatellit i Ishøj By Center

Et barn tegner med inspiration fra Pablo Picasso. Foto: ARKEN

Vinterprogram med lokale fortællinger

Under arbejdstitlen Den lokale stemme vil ARKEN LAB i de kommende måneder fyldes med events, workshops og undervisningsaktiviteter. Man vil bl.a. kunne medvirke i en kunst-karaoke-performance, skabe sit eget alternative Picasso-portræt, finde sin indre aktivist med kunstneren Mo Maja Moesgaard og køre med på Torsdags Talks i Toget. ARKEN LAB vil være åben alle hverdage kl. 10-15. Her vil besøgende kunne opleve videoværker fra ARKENs samling, lytte til lokale fortællinger, medvirke med deres egen fortælling og deltage i kreative workshops og events. Den nye formidlingssatellit er lokaliseret lige ved siden af blomsterhandleren i Ishøj By Center.

I ARKEN LAB etableres desuden et lydstudie, PODLAB, til brug i workshops, samtaler og lydfortællinger. ARKEN PODLAB vil producere og dele en bred vifte af lydoplevelser og en mangfoldighed af fortællinger – de sære, de nørdede, de politiske, de oplysende – og sidst men ikke mindst de undersøgende.

Følg med på arken.dk/kalender, hvor kommende ARKEN LAB-arrangementer vil blive annonceret, og på ARKEN Undervisnings Instagram-profil.