Ellie Jokar udforsker kunsten i ny podcastserie

Ellie Jokar formidler gode historier om kunsten og dens tilblivelse i podcastserien ARKEN Stories

Rapper, stand-up’er og skuespiller Ellie Jokar interviewer i en ny podcastserie nogle af tidens markante kunstnere – selv om hun med egne ord ”ingenting aner om kunst.” Lyt med, når Ellie med stor nysgerrighed kaster sig ind i en helt ny verden og formidler gode historier om kunsten og dens tilblivelse i serien ARKEN Stories.

En ny indgang til kunsten

”Jeg aner jo ingenting om kunst”. Sådan står Ellie Jokar ved sin spinkle viden om kunst i podcastserien ARKEN Stories, som den 9. november havde premiere. I serien besøger Ellie Jokar en række kunstnere i deres atelierer for at blive klogere på deres værker, hvor de henter deres inspiration, og hvem de er som mennesker. Serien udgør en ny indgang til kunsten og til at få et særligt indblik i kunstnernes tanker bag specifikke værker serveret med humor, nysgerrighed og ærlighed. Over fem afsnit fortæller Tove Storch, Jeppe Hein, Kirstine Roepstorff, Lea Porsager og Elmgreen & Dragset, i et personligt og nærværende møde med Ellie Jokar, om deres praksis og respektive værker, som lige nu kan opleves som del af jubilæumsudstillingen For enden af Regnbuen – ARKEN i 25 år, der præsenterer highlights fra ARKENs samling.

Ellie Jokar udforsker kunsten i ny podcastserie

Ellie Jokar i samtale med Tove Storch i første afsnit af ARKEN Stories. Foto: Jonatan Borring

Ellie Jokar udforsker kunsten i ny podcastserie

Tove Storch i sit atelier. Foto: Jonatan Borring

Bag om værket og kunstneren

I første afsnit besøger Ellie Jokar kunstneren Tove Storch i hendes atelier på Østerbro. De taler om skulpturen Untitled – en ramme i aluminium, hvor lyserøde, draperede silkestoffer er spændt ud over. Et kontrastfuldt møde mellem materialer, hvor lag på lag af silke i nuancer af pink får værket til at ligne en seng med aftrykket af en person, eller malerier med forskellige motiver stablet oven på hinanden. Åbent og nysgerrigt spørger Ellie Jokar ind til Tove Storchs kunstneriske proces, hvordan hendes kunstneriske interesse blev vakt, og hvad der inspirerer hende. Det kommer der mange interessante og overraskende svar ud af.

Uden for museets mure

ARKEN Stories er et bud på en ny måde at formidle kunsten, der rækker udenfor museets mure og gør det muligt at lytte til levende fortællinger af nogle af tidens mest aktuelle kunstnere om deres erfaringer og blikke på vores tid og samfund – hjemmefra.

Kort om Ellie Jokar

Ellie Jokar er rapper, stand-up’er, skuespiller og tv-producer. Hun er bl.a. kendt fra satireshowet Det slører stadig, filmene Iqbal & Den Indiske Juvel samt Iqbal og Superchippen, og så står hun bag Youtube-serien Den lyserøde taxi.

ARKEN Stories er skabt i samarbejde med Heartbeats og er blevet til med støtte fra Realdania.

Ellie Jokar udforsker kunsten i ny podcastserie

Ellie Jokar. Foto: Anders Dall

Lyt til ARKEN Stories

Ellie Jokar udforsker kunsten i ny podcastserie

Jeppe Hein og Ellie Jokar. Foto: Anders Dall

Hør første afsnit, hvor Ellie Jokar taler med Tove Storch:

 

Hør andet afsnit, hvor Ellie Jokar taler med Jeppe Hein:

 

Hør tredje afsnit, hvor Ellie Jokar taler med Kirstine Roepstorff:

 

Hør fjerde afsnit, hvor Ellie Jokar taler med Lea Porsager:

 

Hør femte afsnit, hvor Ellie Jokar taler med Elmgreen & Dragset:

SE OGSÅ

FOR ENDEN AF REGNBUEN

Krop, sanser og sind bliver aktiveret i ARKENs store præsentation af highlights fra samlingen, der er fuld af overraskelser, leg og poesi.

2021

Anselm-Reyle,Vognhjul,2009

HIGHLIGHTS FRA SAMLINGEN

Gå på opdagelse i et udvalg af kunst fra ARKENs samling, der består af dansk, nordisk og international samtidskunst. Bemærk at ikke alle værker er udstillet på museet i øjeblikket.

BESØG ARKEN

Kun en halv time fra Københavns Hovedbanegård.

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen

OM ARKEN

Kunst og arkitektur i verdensklasse.