BØRN OG FAMILIER

ARKEN tilbyder en lang række aktiviteter, arrangementer og workshops for børn og deres familier.
BØRN OG FAMILIER

Grayson Perry, Prehistoric Gold Pubic Alan Dogu, 2007 © Grayson Perry. Courtesy kunstneren og Victoria Miro

Aflyst grundet COVID-19.

I vinterferien i uge 7 og 8 inviterer ARKEN børn og deres voksne til en kreativ workshop i museets nyåbnede særudstilling Guld og magi. Her præsenteres gyldne kulturskatte fra Nationalmuseet side om side med kunstværker af nogle af de største samtidskunstnere.

I workshoppen tager en af museets dygtige undervisere
deltagerne med rundt i udstillingen og giver en introduktion til
guldets magi, magt og forførelse. Undervejs er der små kreative øvelser for børn og voksne.

Vinterferieworkshoppen er henvendt til børn i alderen 8-12 år
med deres voksne og foregår dagligt fra tirsdag til lørdag kl.
14.30-16 i uge 7 og 8.

Workshoppen varer halvanden time og
koster 30 kr. pr. deltagende barn. Gratis for voksne med entré
til museet. Tilmelding til: [email protected]

Film for børn

På ARKEN står et kunstværk, som er en trailer med et læs bestående af en udstoppet ulv, et par kvadratmeter buskads og visne blade. Vi ved ikke, hvor ulven kommer fra, eller hvor den er på vej hen, eller om den skal flytte – i så fald har den ikke ret meget med sig. Kan ulve flytte hjemmefra, og hvem bestemmer, hvor de må flytte hen?

Hvad ville dit kæledyr, dit yndlingsdyr eller dit tøjdyr tage med sig, hvis det skulle flytte? Se filmen Trailerdyr og få inspiration til, hvordan du kan lave dit eget trailerdyr med flyttelæs derhjemme. Det eneste, du har brug for, er et stykke papir, en blyant, en saks, farver og små ting hentet i naturen. Og måske en kop kaffe.

Hvis du vil lave flere sjove aktiviteter, kan du se flere film på OS & DE ANDRE DYR. De kreative udfordringer i filmene En samling af dyr, Skiltedyr og Erindringsdyr kan nemt laves derhjemme med papir, saks, farver og andre materialer, man typisk har i hjemmet.

Du finder filmene her

BØRN OG FAMILIER

Familieguide

BØRN OG FAMILIER

Familieguide: Kunstsafari med Fluen Finn

Tag på kunstsafari med Fluen Finn.

Fluen Finn arbejder på ARKEN som fluen på væggen, hvor han inviterer børn og familier på en kunstsafari. Finn sværmer rundt blandt dyrene i udstillingen Dyr i kunsten, hvor der både er sjove, mærkelige, nuttede og farlige dyr. I ARKENs nye familieguide introducerer Finn til sjove kreative øvelser og kommer med fun facts om dyrene i udstillingen. Her kan du bl.a. afprøve nutthedsmixerpulten på forskellige dyr, designe dit eget dyreprint og give dyrene en stemme.

Familieguiden er et gratis tilbud til alle børn og familier, der besøger museet.

ARKENs Familieguide er sponsoreret af Rødovre Centrum.

SE OGSÅ