BØRN OG FAMILIER

ARKEN tilbyder en lang række aktiviteter, arrangementer og workshops for børn og deres familier.

Sjov med Fluen Finn

Tag med museets døgnflue Fluen Finn på opdagelse i udstillingen Blomsten i kunsten. Her kan du hente inspiration i kunstværkerne til sjove, kreative opgaver og bl.a. få en smag på, hvordan du selv kan blive porcelænsdesigner, hvordan du laver en vild valmuemark, og hvordan du opfinder din egen blomsterart.

Alle børn og familier kan få udleveret postkort med Fluen Finn og bruge dem sammen i udstillingen.

Hvis I ikke har noget at skrive med, er det er muligt at sidde og tegne på postkortene i værkstedet KREATIV.

Postkortene er gratis og udleveres i billetskranken. For børn i alderen 4-12 år.

BØRN OG FAMILIER

Film for børn

BØRN OG FAMILIER

Still fra film. Foto: Rasmus Ravn

Guldpålæg og magi

I udstillingen Guld og magi går kulturskatte fra Nationalmuseet i dialog med samtidskunstværker om guldets historie, betydning, magt og magi. ARKEN Undervisning har i forbindelse med udstillingen udviklet inspirationsfilmen Guldpålæg & magi – fra kongespejl til guldpølse. Filmen er målrettet børn og andre kreative sjæle.

I filmen formidles mødet mellem kulturgenstande og kunstværker gennem filmværterne Tue og Simone, der går på opdagelse i udstillingen. De to værter optræder ikke som eksperter, men som rollemodeller for de børn, der ser filmen. De er nemlig nysgerrige, de undrer sig, de stiller en masse spørgsmål til de (for)underlige genstande – og så bliver de begejstrede og inspirerede til at gå deres helt egne kreative veje med guld, både i deres ”guldstudie” og ude i verden.

Måske får I lyst til at afprøve Tue og Simones idéer? Eller måske finder I på nye idéer til at skabe magi med guld lige midt i hverdagen?

I finder filmen her

 

Os og de andre dyr

Værterne Tue og Simone tager dig med på ARKEN og ser på kunstværkerne i Dyr i kunsten. De undrer sig, fordyber sig og stiller spørgsmål, og så får de en masse idéer til, hvordan de kan lege kreativt videre hjemme i deres studie. Hver film lægger herefter op til en kreativ udfordring, men de lægger også op til at tale videre om de skæve, sjove, mærkelige kunstværker, og hvad de får os til at spekulere over.

OS & DE ANDRE DYR kan nemt anvendes af forældre og børn som en kreativ aktivitet derhjemme med papir, saks og farver.

Filmen En samling af dyr fungerer som introduktion. De øvrige film kan ses uafhængigt af hinanden.

Du finder filmene her

BØRN OG FAMILIER

SE OGSÅ