BØRN OG FAMILIER

ARKEN tilbyder aktiviteter og workshops for børn og deres familier.
BØRN OG FAMILIER

Jul på ARKEN

I ARKENs pop-up julestue kan I hygge jer med gløgg og juleknas og designe jeres helt eget superfede og unikke julepynt inspireret af ARKENs kunst.

Lav nisseguirlander i opløsning, flettede regnbuer, julekugler med hypno-effekt, eksploderende stjerner, mosgroede skovlanterner og kærlige kræmmerhuse lige til at tage med hjem eller hænge på ARKENS omvendte juletræ.

Julestuen finder sted i ARKENS foyer omringet af kunst. Den er åben i museets åbningstider hver lørdag og søndag op til jul.

Det er gratis at deltage når entré er betalt, og man kan kombinere julestuen med et kig eller en omvisning i ARKENS øvrige udstillinger.

BØRN OG FAMILIER

ARKEN, 2023

Familieværksted Bricks and Pieces

ARKENs arkitekturværksted og byggefællesskab Bricks and Pieces er for både børn og voksne. Her kan store og små være med til at bygge og drømme fremtidens bæredygtige boformer og fællesskaber frem.

På værkstedets arbejdsstationer kan du fribygge med murbrokker, ler og andre genbrugsmaterialer, og du kan bidrage til fællesbyggeriet i værkstedets midte. På den store tegnevæg kan du tegne og tegne og drømme fremtidsbyggerier.

Værkstedet er inspireret af Per Kirkebys barndom på Skrammellegepladsen i Emdrup, der formede hans vej ind i kunsten og arkitekturen. På Skrammellegepladsen byggede børnene med de materialer, der var til rådighed – og her kunne alt ske…

Bricks and Pieces er åbent onsdag-søndag kl. 11-16.30. Byggeværkstedet er for alle, og det er gratis at deltage med entré til museet. Børn skal være i følgeskab med en voksen. Tilmelding er ikke nødvendigt.

Formidlingsindsatsen Bricks and Pieces er generøst støttet af REALDANIA.

BØRN OG FAMILIER

BUTTERFLY! fællesværk. Foto: Emma Boe Sennels

Værksted og fællesværk

ARKEN inviterer alle museets gæster til at bidrage til det store fællesværk i værkstedet ved udstillingen BUTTERFLY! ARKENs samling kurateret af Esben Weile Kjær.

Remix din egen BUTTERFLY!-oplevelse på væggene med klip og collage fra blade og print.

Tag en fotokopi af personligt ’stuff’ fra din taske. Klip det ud og sæt det op med klister.

Tegn direkte på trægulv, borde og stole med posca-tusser.

Skriv dit eget ’tag’. Design en sticker og find et godt spot til den i værkstedet.

Gør, hvad du føler for!

Du kan låne graffitituscher, som kan bruges i fællesværket, i billetskranken mod at lægge et depositum i form af nøgler, solbriller el. lign.

BØRN OG FAMILIER

Mika Rottenberg, Sneeze, 2012 (videostill)

SCREENING: BEVÆG DIG BEVÆG MIG

Videokunst er også for dig! ARKENs nye zone for børn og unge præsenterer et program med videokunst. Her kan du hænge ud med venner og familie, mens de særeste ting sker på skærmen.

Koteletter og kaniner

Aaaaatjuh! Sære slipsemænd nyser koteletter og kaniner. En tapper tudse kæmper sig gennem en forhindringsbane i en gymnastiksal. Tårerne strømmer ned ad kinderne, mens løg efter løg bliver revet på et rivejern. Og en mand trimler ned ad en uendelig trappe som en uheldig klovn. Men er det et uheld?

Bevægelser

’At bevæge’ betyder ’af få noget til at røre på sig’. Hvordan kan det se ud, når kroppen får noget til at røre på sig? Når vi bevæger os, kan vi miste kontrollen over kroppen, eller vi kan opleve, at verden ikke er indrettet til vores krop. Vores kroppe er forskellige og kan bevæge sig på forskellige måder. Vi kan også fremkalde en kropslig reaktion hos andre. Vi kan blive bevæget af noget – grine vildt eller boble af lykke. Men vi kan også få ondt i maven og opleve, at vores kropslige grænser bliver overtrådt.

Slap af og nyd kunsten

Videoværkerne kan ses i ARKENs foyer, hvor der er indrettet en lounge for børn og unge. Smid skoene, slå dig ned og slap af. Lad en række fantastiske videokunstnere inspirere dig til at udforske, hvordan bevægelser kan påvirke dig og din krop, din måde at være sammen med andre på, udtrykke dig selv og mærke dine grænser.

SE OGSÅ