BØRN OG FAMILIER

ARKEN tilbyder aktiviteter og workshops for børn og deres familier.
BØRN OG FAMILIER

Familiesøndag. Foto: Emma Boe Sennels

Familiesøndag med Refik Anadol NATURE DREAMS – en tur ind i computerens drømmehjerne

Børn og deres familier inviteres til at lave 3D-collagerum inspireret af deres oplevelser med Refik Anadols sanselige og immersive naturbilleder.

I udstillingen indsamles former, bevægelser og indtryk på skitsepair, som børnene efterfølgende kan arbejde videre med i forskellige materialiteter og farvelægge i værkstedet KREATIV.

Børnenes rum bliver som at drømme med inde i computerens hjerne, hvor naturbilleder i en uendelig strøm bølger og bøjer, vælter og vipper, rutsjer og revner, skyder og sejler, glider og gentager sig på nye og uventede måder.

Familiesøndag foregår hver søndag i værkstedet KREATIV fra kl. 11-16. Det er gratis at deltage med entré til museet. Børn skal være i følgeskab med en voksen.

Tilmelding er ikke nødvendigt.

BØRN OG FAMILIER

Jeppe Hein, Modificeret Social Bænk U, 2008. ARKENs samling. Foto: Torben Petersen

Tag børn og badetøj under armen når Art Week og ARKEN inviterer til Familie Art Bar og samskabelse af fælles-kunstværket ’Gelænderværk’ søndag den 4. juni.

Kunstnergruppen Gelænderværk opstiller en 20 meter lang lerform, som i løbet af dagen bearbejdes af børn og voksne med en række værktøjer og genstande fra området som indsamles af deltagerne i fællesværket. Det er en god idé af finde et par grene eller skaller med på vejen. Når formen er dekoreret laves en afstøbning i gips.

Det endelige værk afsløres af medskaberne til fernisering og fest kl. 15 med gratis saftevand og popcorn, og alle medskabere kan få et stykke af værket med hjem.

Solen skinner selvfølgelig, og havet og strandparken er kun et stenkast væk, hvis/når man får lyst til en dukkert i løbet af dagen.

Fra kl. 12-13:30 er der mulighed for at deltage i ARKENs fællesfrokost til folkekøkkenpris.

Familie Art Bar foregår søndag den 4. juni kl. 11-17. Gratis med alm. entré for voksne. Gratis for børn under 18 år. Billetten giver adgang til alle ARKENs aktuelle udstillinger og ARKENs Familiesøndag workshop. Alle er meget velkomne til at deltage i fællesværket.

Om værket siger kunstnergruppen Gelænderværk: ”Vi vil aktivere vores børns følsomhed og materialefornemmelse ved at introducere dem til en gelænderform med forskellige teksturer, taktile overflader, former og materialer. Gennem en åben, inddragende og eksplorativ proces skaber vi et gesamtkunstwerk som er en hyldest til hånden og dens sanselighed.”

Gelænderværk er: Rune Fjord, Nicolai Appel, H.C. Asmussen og Oliver Strunck.

BØRN OG FAMILIER

Deltag på en sjov og kreativ sommerskole på ARKEN sammen med andre børn.

I første og sidste uge i skolernes sommerferie udbyder ARKEN sommerbilledskole for børn, hvor der hentes inspiration fra museets aktuelle udstillinger.

Undervisningen bliver en vekslen imellem nysgerrige værksamtaler og sjove værkøvelser i udstillingerne samt fokuseret værkstedsarbejde med forskellige materialer og udtryk.

På sommerbilledskolen serveres der lette formiddagssnacks og drikkevarer i værkstedet. Vi håber, der er godt vejr, så vi kan spise frokost i det grønne alle dage – husk derfor madpakke og solcreme.

Sommerbilledskolen udbydes i uge 26 og 31 og løber over fire dage, tirsdag-fredag kl. 9.30-13.30. Fredag kl. 13.30 er der fernisering med en lille forfriskning, og bagefter har børnene mulighed for selv at vise forældre og søskende rundt på museet.

Tilmelding

Sommerbilledskolen henvender sig primært til børn i alderen 8-12 år. Prisen er 1.350 kr. pr. deltagende barn. Pris for børn af KLUB ARKEN-medlemmer er 1.150 kr.

Billetter til sommerbilledskolen kan købes her. Medlemmer skal logge ind for at købe til medlemspris. 

Prisen er inkl. materialer og formiddagssnacks. Husk madpakke, drikkedunk, solcreme og praktisk tøj. Har du øvrige spørgsmål, kan du kontakte [email protected].

 

Friplads på sommerbilledskolen

ARKEN tilbyder to fripladser på begge sommerbilledskoler for familier hvor økonomien kan være en udfordring for deltagelse. Du kan ansøge om en friplads til dit barn på sommerbilledskolen ved at skrive en kort ansøgning til [email protected], hvor du beskriver dit behov for en friplads. Husk at notere, hvilken uge der søges friplads til.

Der er ansøgningsfrist den 26. maj kl. 12:00. Vi giver alle ansøgere besked senest den 2. juni, om man har fået en plads.

BØRN OG FAMILIER

BUTTERFLY! fællesværk. Foto: Emma Boe Sennels

Værksted og fællesværk

ARKEN inviterer alle museets gæster til at bidrage til det store fællesværk i værkstedet ved udstillingen BUTTERFLY! ARKENs samling kurateret af Esben Weile Kjær.

Remix din egen BUTTERFLY!-oplevelse på væggene med klip og collage fra blade og print.

Tag en fotokopi af personligt ’stuff’ fra din taske. Klip det ud og sæt det op med klister.

Tegn direkte på trægulv, borde og stole med posca-tusser.

Skriv dit eget ’tag’. Design en sticker og find et godt spot til den i værkstedet.

Gør, hvad du føler for!

Du kan låne graffitituscher, som kan bruges i fællesværket, i billetskranken mod at lægge et depositum i form af nøgler, solbriller el. lign.

BØRN OG FAMILIER

Mika Rottenberg, Sneeze, 2012 (videostill)

SCREENING: BEVÆG DIG BEVÆG MIG

Videokunst er også for dig! ARKENs nye zone for børn og unge præsenterer et program med videokunst. Her kan du hænge ud med venner og familie, mens de særeste ting sker på skærmen.

Koteletter og kaniner

Aaaaatjuh! Sære slipsemænd nyser koteletter og kaniner. En tapper tudse kæmper sig gennem en forhindringsbane i en gymnastiksal. Tårerne strømmer ned ad kinderne, mens løg efter løg bliver revet på et rivejern. Og en mand trimler ned ad en uendelig trappe som en uheldig klovn. Men er det et uheld?

Bevægelser

’At bevæge’ betyder ’af få noget til at røre på sig’. Hvordan kan det se ud, når kroppen får noget til at røre på sig? Når vi bevæger os, kan vi miste kontrollen over kroppen, eller vi kan opleve, at verden ikke er indrettet til vores krop. Vores kroppe er forskellige og kan bevæge sig på forskellige måder. Vi kan også fremkalde en kropslig reaktion hos andre. Vi kan blive bevæget af noget – grine vildt eller boble af lykke. Men vi kan også få ondt i maven og opleve, at vores kropslige grænser bliver overtrådt.

Slap af og nyd kunsten

Videoværkerne kan ses i ARKENs foyer, hvor der er indrettet en lounge for børn og unge. Smid skoene, slå dig ned og slap af. Lad en række fantastiske videokunstnere inspirere dig til at udforske, hvordan bevægelser kan påvirke dig og din krop, din måde at være sammen med andre på, udtrykke dig selv og mærke dine grænser.

SE OGSÅ