2022: Magisk efterårsferieprogram for hele familien

Efterårsferie med magiske Leonora Carrington og legende kunstoplevelser for både store og små.
2022: Magisk efterårsferieprogram for hele familien

Giant Billiard, Haus-Rucker-Co (Laurids Ortner, Günter Zamp Kelp og Klaus Pinter), 1970/2022. Foto: Frida Gregersen

Kom og leg i Haus-Rucker-Co’s installation Giant Billiard, oplev flere end 100 værker af den britisk-mexicanske kunstner Leonora Carrington, som var en af surrealismens nøgleskikkelser, og udforsk Carringtons magiske univers i kreative efterårsferieworkshops for børn.

ARKENs program for efterårsferien bugner af oplevelser for hele familien. I et af museets største udstillingsrum kan børn og voksne lege med i det østrigske arkitekt- og kunstnerkollektiv Haus-Rucker-Co’s legendariske installation Giant Billiard. På en kæmpestor oppustelig madras kan museets gæster deltage i et eksperimentelt spil pool og skubbe rundt med kæmpemæssige, hvide billardkugler. Af sikkerhedshensyn skal man være minimum 120 cm for at opholde sig i værket.
Læs mere om udstillingen.

2022: Magisk efterårsferieprogram for hele familien

Leonora Carrington, Grøn te (Den ovale dame), 1942. The Museum of Modern Art, New York. Gave fra Drue Heinz Trust (udveksling) 2019 © Estate of Leonora Carrington / VISDA. Fotograf ukendt

Workshops for børn i Leonora Carringtons tegn

Dette års efterårsferieworkshops tager de 8 til 12-årige og deres voksne med på en sjov og kreativ rejse ind i Leonora Carringtons billedunivers fyldt med mytiske og mærkværdige væsner. På workshoppen får deltagerne først en introduktion til udstillingen, og derefter går underviseren i dialog med børnene foran udvalgte værker og laver små, sjove øvelser. Til slut sættes en kreativ aktivitet i gang, hvor børn og voksne sammen kan skabe noget kreativt med inspiration fra værkerne. Efterårsferieworkshoppen foregår dagligt tirsdag-lørdag kl. 13-14.30 i uge 42. Det koster 40 kr. pr. deltagende barn. Voksne med entré til museet følger gratis med barnet. Tilmelding via arken.dk/kalender.

Design din egen personlige souvenir-kop

I efterårsferien kan børn og deres voksne også deltage i en souvenir-workshop i værket Souvenirs i Ishøj By Center. Souvenirs, som er skabt særligt til ARKEN af den dansk-tyrkiske kunstner Deniz Eroglu, er en fusion mellem et kunstværk og en forretning. Her har kunstneren skabt forskellige bud på souvenir-genstande, der bærer fortællinger om Ishøj. På workshoppen kan børnene komme med deres eget bud på, hvordan en typisk souvenirgenstand fra Ishøj vil se ud og dekorere den på en kop. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendigt. Der er plads til et begrænset antal deltagere ad gangen. Workshoppen henvender sig primært til børn fra 6-13 år. Workshoppen er åbne tirsdag-fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-16 i efterårsferien.

Anmelderrost udstilling om Leonora Carrington

Lige nu kan du på ARKEN opleve Leonora Carrington, der har begejstret de danske anmeldere. Udstillingen er den første store præsentation af Leonora Carrington (1917-2011) i Skandinavien og en sjælden mulighed for at opleve kunstnerens helt særegne værker fyldt med humor, heksekraft og livslyst. I kunsthistorien er Leonora Carrington blevet overset, men i dag er interessen for hendes værker enorm.
Læs mere om udstillingen.

Få en gratis kop filterkaffe

Besøg ARKEN i efterårsferien og få en gratis kop filterkaffe i ARKEN CAFÉ. Tilbuddet gælder for gæster med entré til museet og så længe lager haves. Vis blot din entrébillet eller dit KLUB ARKEN-kort ved bestilling. I uge 42 holder ARKEN åbent fra tirsdag til søndag kl. 10-17 og onsdag kl. 10-21.

2022: Magisk efterårsferieprogram for hele familien

Gæster i Leonora Carrington-udstillingen. Foto: ARKEN