Kan vi overføre fortidens byggetraditioner til en fremtidens byggebranche? Og giver det overhovedet mening at prøve?

Brugen af mursten som byggemateriale har været definerende for den danske byggeskik og arkitektoniske kulturarv. Men den teknologiske og industrielle udvikling har ændret måden vi bygger på og dermed også vilkårene for brugen af traditionelle byggematerialer og -metoder.

I det sidste CAFx ARKEN arrangement ser vi nærmere på, hvordan unge tegnestuer i dag forholder sig til dansk byggeskik og håndværkstraditioner i deres egen arkitekturpraksis. I selskab med arkitekterne Kim Lenschow og Justine Bell, spørger vi, hvordan man kan gentænke den populære arkitektur i en nutidig kontekst og arbejde med regenerative tilgange til moderne byggeri. Samtalen bliver modereret af forlægger Kristoffer Weiss.

Justine Bell er arkitekt og partner i tegnestuen Djernes & Bell, som har en særlig interesse for arkitekturens lokale forankring. De er optaget af bio-inklusive og regenerative praksisser, og undersøger hvordan arkitektur kan imødekomme vores planetariske begrænsninger gennem især reparation og renovering.

Kim Lenschow er arkitekt og partner i Office Kim Lenschow, der søger at udfordre indgroede værdier, overbevisninger og materielle fortællinger gennem arkitektur og kritisk design.

Kristoffer Weiss er filosof, tidligere partner i Effekt og direktør for Arkitektens Forlag. Han har bl.a. været medforfatter til bogen ‘Den ny bølge i dansk arkitektur’.

Arrangementet er gratis med entré til museet.
Kl. 14-15

Medlemmer af CAFx Community får 10% rabat på museumsentré på dagen for arrangementet.

I forbindelse med udstillingen Bricks – Per Kirkeby samarbejder CAFx med ARKEN om at kuratere et bredspektret offentligt program gennem flere medier og formater og med gæster fra ind- og udland.

Tak til Realdania, som generøst har støttet formidlingsprogrammet.