KENDTE DYRE-EKSPERTER PÅ ARKEN

Oplev en perlerække af Danmarks bedst kendte dyre-eksperter i tre levende og vidensformidlende samtaler om os og dyrene.

Dette efterår kan du i anledning af udstillingen Dyr i kunsten opleve en perlerække af Danmarks mest kendte eksperter i dyr og i menneskets forhold til de andre arter. PET TALKS er tre talks modereret af biolog og forfatter Vicky Knudsen, der bl.a. er kendt fra tv-programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr på TV2 og fra DR’s populære radioprogram Vildt naturligt.

Onsdag den 23. september kl. 17.30: Vi ser på dyr

Samtale mellem naturformidler Sebastian Klein og biolog og videnskabelig direktør i København Zoo Bengt Holst.

Mennesket er videbegærligt, og dyrenes liv fascinerer os dybt. Hvordan føles det mon at være en høne? Ved en gris, at den er en gris? Og hvordan ser verden ud gennem ulveøjne? Vi ved, at alle organismer er forbundne, og at mennesket er en del af naturens og arternes udvikling. Men hvad sker der, når vi glemmer det?

Onsdag den 14. oktober kl. 17.30: Vi taler om dyr

Samtale mellem kunstner Peter Holst Henckel og kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær.

Kunst og litteratur vrimler med dyr, og der er dyr alle vegne i medierne, fra Animal Planet til Netflix-tegneserier og Youtube. Ofte rejser disse fortællinger om dyr lige så mange spørgsmål om den menneskelige eksistens, som de formidler viden og indsigt i dyrene selv. Hvorfor fylder dyrene så meget i sendefladen, og hvad betyder det for vores forståelse af os selv og de andre arter?

Onsdag den 18. november kl. 17.30 Vi elsker dyr

Samtale mellem hundeadfærdskonsultent Lise Lotte Christensen og en anden spændende gæst om vores forhold til kæledyr.

Hunde og katte, kaniner og fugle bor i næsten halvdelen af alle danske husstande, hvor de spreder glæde og trøst eller vækker bekymring og sorg. Vi deler legesyge killinger og minigrise på de sociale medier, imens vi søger efter svar på, om de tænker og føler som os. Menneskets relationer til kæledyrene udvikler sig imidlertid hele tiden. Hvor er vi på vej hen med vores dyriske venner?

Praktisk

Billetter til PET TALKS skal købes i ARKENs webshop. De tre talks er gratis for medlemmer af KLUB ARKEN. Normal billetpris er 130 kr inkl. entré til museet.

Hver talk varer 45 minutter. Begrænset antal billetter.

For at gøre de tre spændende dyresamtaler tilgængelige for så mange som muligt, laves samtalerne efterfølgende til en podcast i tre afsnit på platformen Heartbeats. Her kan alle interesserede gratis lytte med i ro og mag.

PET TALKS er støttet af Augustinus Fonden.

Lyt til PET TALKS her

KENDTE DYRE-EKSPERTER PÅ ARKEN

Foto: Tina Agnew