Marie Nipper ny direktør på ARKEN

Marie Nipper er den 1. august tiltrådt stillingen som ny direktør på ARKEN.

Marie Nipper, som senest har stået i spidsen for kunsthallen Copenhagen Contemporary, er den 1. august tiltrådt stillingen som ny direktør på ARKEN. Med tiltrædelsen bliver hun den kun tredje i rækken. Marie Nipper overtager posten efter Christian Gether, der gennem 25 år har tegnet ARKEN og ført museet til position som et internationalt anerkendt museum med en stærk lokal forankring. Og den nye direktør glæder sig til at sætte sig i stolen:

Jeg ser meget frem til at være med til at tegne fremtiden for ARKEN. Det er ingen hemmelighed, at museet står i en hård tid både organisatorisk og økonomisk. Men ARKEN er et helt unikt museum, hvis arkitektur og placering giver nogle muligheder, som man ikke finder andre steder. Jeg ser frem til at samarbejde med museets bestyrelse og de mange dygtige medarbejdere om at skærpe ARKENs kunstfaglige profil yderligere samt til at videreudvikle de unikke muligheder, der er for at præsentere kunst i landskabet omkring museet.

Marie Nipper, der er uddannet mag. art i kunsthistorie, er et kendt navn i den danske kunstbranche. Hun har været direktør på Copenhagen Contemporary i København siden 2018 og har tidligere været Artistic Director og Senior Curator på Tate i Liverpool samt overinspektør på ARoS i Aarhus. Marie Nipper sidder desuden i bestyrelsen hos bl.a. Tivoli A/S og Bikubenfonden. Gennem de seneste to årtier har Marie Nipper stået bag en lang række udstillinger med danske og internationale kunstnere og iværksat store samarbejdsprojekter med institutioner i både Danmark og udlandet. Senest har hun stået bag Copenhagen Contemporarys mest succesfulde udstilling til dato, Light & Space.

Om sine visioner for ARKEN fortsætter Marie Nipper: ARKEN skal være et museum, der engagerer sig lokalt på Vestegnen og hvis kunstneriske program appellerer til et nationalt og internationalt publikum. Jeg kommer også med et stort fokus på udvikling af museets samling samt på at skabe endnu mere engagerende formidling til børn, unge og børnefamilier”.

Marie Nipper ny direktør på ARKEN

Marie Nipper. Foto: Petra Kleis

Marie Nipper ny direktør på ARKEN

Marie Nipper. Foto: Petra Kleis

ARKENs bestyrelsesformand Eva HofmanBang begrunder valget af Marie Nipper:

Med Marie Nipper som ny direktør får museet en leder med stor national og international
erfaring, og hun har gennem mange år vist imponerende resultater i sit institutionelle og kuratoriske arbejde. Marie Nipper tør tænke visionært og udviklende, samtidigt med, at hun ledelsesmæssigt besidder de kompetencer, der er nødvendige for, at ARKENs organisation kan komme godt videre. Jeg er sikker på, at Marie Nipper med sin personlighed og evne til at tænke nyt og samtidig strategisk vil tilføre ARKEN en fremdrift og en udvikling, som vil styrke museet som et af Danmarks førende kunstmuseer for samtidskunst.”

SE OGSÅ

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen

OM ARKEN

Kunst og arkitektur i verdensklasse.

ARKENs Indgangsparti. Foto Lars Skaaning

ORGANISATION OG LEDELSE

BESØG ARKEN

Kun en halv time fra Københavns Hovedbanegård.

Foto: Tina Agnew

UDSTILLINGER

ARKENs udstillinger præsenterer dansk, nordisk og international kunst – fra de nye, unge talenter til de etablerede navne.