Ny ARKEN Bulletin om ‘deltagelse’

Under titlen "The Art of Taking Part: Participation at the Museum" sætter ny ARKEN Bulletin fokus på deltagelse på museet.

’Deltagelse’ står lige nu højt på dagsordenen i det kunst- og kulturvidenskabelige felt. På museerne er den besøgende blevet til en bruger, som inviteres til at tage del i udstillingen. I kunsten er betragteren blevet til en producent, der er med til at skabe værket. Deltagelse udspringer af en ny forståelse af både museernes og publikums rolle. Den hænger sammen med ny teknologi, nye praksisformer, men også med kulturpolitik, oplevelsesøkonomi og institutionelle legitimeringskrav.

Det nye nummer af ARKEN Bulletin sætter fokus på deltagelse på museet. Otte artikelbidrag undersøger deltagelsesbegrebet som blandt andet museumsstrategisk værktøj, kunstnerisk praksis, som en analytisk opmærksomhed, som del af udstillingssituationen og museumsinstitutionen og som et læringsmæssigt greb. Det bringer os omkring værker af blandt andre Palle Nielsen, Karoline H Larsen, Yayoi Kusama og Jesper Just og ideer om det deltagende museum, deltagende kunst, affektive møder, performativitet, co-production, ’commons’ og demokrati.

Læs artikler af Michael Birchall, Helen Graham, Stine Høholt, Camilla Jalving, Maj Klindt, Dorthe Juul Rugaard, Lise Sattrup og Mette Thobo-Carlsen.

ARKEN Bulletin er et fagfællebedømt forskningstidsskrift, udgivet af ARKEN Museum for Moderne Kunst, Danmark. The Art of Taking Part: Participation at the Museum udkommer i forlængelse af ARKENs forskningsprojekt Deltagerisme: Dogme og mulighedsfelt, støttet af Kulturministeriets Forskningsudvalg.

Læs mere om denne og tidligere udgaver af ARKEN Bulletin her

Læs den digitale publikation på skærmen eller download den her

Formatet er A5. Ved udskrivning vælg 2 sider på 1 A4 (liggende) for det bedste resultat. 
Publikationen indeholder aktive links og skal på smartphones og tablets læses i Adobe Acrobat Reader. Hent Adobe Acrobat Reader i App Store og Google Play.

SE OGSÅ

ARKEN BULLETIN

Hvis du virkelig vil vide mere.

FORSKNINGSPROJEKTER

Hvad forsker vi i?

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen

OM ARKEN

Kunst og arkitektur i verdensklasse.

BESØG ARKEN

Kun en halv time fra Københavns Hovedbanegård.