Nyt hovedværk i ARKENs samling

Værket Love Story af sydafrikanske Candice Breitz kan nu opleves på museet.

Candice Breitz er en af de stærkeste stemmer i samtidskunsten lige nu. Hendes højaktuelle videoinstallation Love Story var et af de mest omtalte værker på Venedig Biennalen i 2017. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet bliver værket nu et nyt hovedværk i ARKENs samling.

Love Story er baseret på seks menneskers personlige fortællinger om at flygte fra deres hjemland. Love story vises i to rum: Først møder publikum de amerikanske skuespillere Julianne Moore og Alec Baldwin, som fortæller om flugt fra vold, overgreb, krig og forfølgelse. Som publikum føler man med de to kendte skuespillere, selvom historierne indlysende ikke er deres egne.

I et tilstødende rum deler seks flygtninge tillidsfuldt deres hjerteskærende, personlige beretninger i hver deres videointerview. Love Story sætter spot på, hvordan det er let at fortrænge den ubehagelige sandhed om de humanitære katastrofer, der præger verdensbilledet, og peger på de psykologiske mekanismer, der aktiveres, når en historie fortælles af enten en berømt skuespiller eller en ukendt flygtning.

Love Story kan opleves på ARKEN fra den 10. marts, 2018. Læs mere om værket her

Nyt hovedværk i ARKENs samling

Candice Breitz, Love Story, 2016. Courtesy Goodman Gallery (Johannesburg), Kaufmann Repetto (Milan) og KOW (Berlin)

SE OGSÅ

ALPHONSE MUCHA

Skønheden gennemstrømmer Muchas kunst, der stadig inspirerer.

Lige nu

J.F. WILLUMSEN - FARVER & STRIBER

Den danske kunstner J.F. Willumsen byder på et sansebombardement af farver og filmiske billedfortællinger.

2018

OLAFUR ELIASSON

Har du nogensinde gået armgang i et molekyle? Det kan du i Olafur Eliassons udendørs skulptur, der blander kunst med arkitektur og leg.

Skulpturpark

Værket Love Story af sydafrikanske Candice Breitz kan nu opleves på museet.

2018