ASTRID MYNTEKÆR

Hvad har mennesker til fælles med konkylier? Måske en fælles fremtid, hvor vi må tilpasse os og mutere for at overleve på en klode i stor forandring.

ASTRID MYNTEKÆR

Astrid Myntekær, The Hermit, 2018. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Tæt på vandet ligger tre lyserøde konkylier, som var de lige skyllet op på bredden fra havets dyb. Går du tæt på skulpturerne, kan du se menneskeansigter, der vokser ud af skallernes indre. Konkylierne er sælsomme hybridvæsener – halvt dyr, halvt mennesker. I mødet mellem klima, evolution, mytologi og sci-fi undersøger Astrid Myntekær forholdet mellem natur og menneske. Det kødelige og sensuelle værk peger på den skrøbelighed og uvisse fremtid, som natur og menneske har tilfælles.

Astrid Myntekærs The Hermit eller Eneboeren åbner op for en tankeleg, der handler om fremtiden, og om hvordan forholdet mellem menneske og natur vil udvikle sig.

 

Vi ser tre kæmpestore konkylier, der hver danner levested for et menneskeansigt – en eneboer der vokser ud af skallernes lyserøde indre, som om at menneske og konkylie er blevet ét væsen. Som om, at de to arter har måttet tilpasse sig og mutere i takt med at kloden forandrer sig.

Konkylier er en truet art i den globale opvarmning, som ødelægger deres økosystem, og forsuringen af havet bleger de farverige skaller, ligesom det er tilfældet med koralrevne.

 

Med The Hermit peger Astrid Myntekær på den skrøbelige og usikre fremtid, som vi og de andre arter går i møde, og hun stiller spørgsmål om, hvordan vi skal tilpasse os naturen i fremtiden for at overleve.

Bemærk venligst at The Hermit tages indenfor i vinterhalvåret.

Se eller download et kort over alle værker i ARKENs skulpturpark her

 

ASTRID MYNTEKÆR

Astrid Myntekær, The Hermit, 2018. ARKEN Museum for Moderne Kunst

ASTRID MYNTEKÆR

Om Astrid Myntekær

Astrid Myntekær (f. 1985) er uddannet fra Ho­chschule für bildende Künste (Hamborg) og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Myntekærs værker udspiller sig mellem sci-fi, mysticisme og naturvidenskab. Hendes instal­lationer inddrager et bredt spektrum af materialer som lys, masker, algestøv, planter, sivmåtter og teknologi. Myntekærs univers er som et sanseligt laboratorie, hvor aktuelle spørgsmål behandles i uforudsete koblinger, der udfordrer vores virkelig­hedserfaring.

I 2016 vandt Astrid Myntekær ARKENs rejselegat og hendes værk Mana Stash (2016) indgår i museets samling.

Film om værket

Hør ARKENs seniorkurator og samlingschef Dorthe Juul Rugaard fortælle mere om The Hermit.

 

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING