EVA STEEN CHRISTENSEN

Hvor kommer du fra? Måske du bliver klogere på din egen kultur, hvis du lader din håndflade glide hen over det sandblæste mønster på Eva Steen Christensens marmorskulptur.

EVA STEEN CHRISTENSEN

Eva Steen Christensen, Fragmenter af paradis, 2015. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Tæt på vandkanten, der omgiver Kunstens Ø, ligger to ornamenterede marmorblokke. De store og massive klodser kommer fra de berømte marmorbrud i Carrara, Italien, hvor også Michelangelo for 500 år siden hentede sine marmorblokke. Det er et materiale, som er forbundet med klassisk billedhuggerkunst og arkitektur. Når det bearbejdes, får den hvide og bløde sten en elegant og sanselig karakter. Vind og vejr vil med tiden præge de næsten ni tons – vent 200 år og se hvordan.

EVA STEEN CHRISTENSEN

Eva Steen Christensen, Fragmenter af paradis (detalje), 2015. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Kulturmøder

Går du tæt på skulpturen, dukker en rigdom af detaljer op. Mønstrene i overfladerne er sandblæst ind i stenene. De stammer fra forskellige kulturer, blandt andet indisk ornamentik og et antikt persisk tæppe med paradisets have som motiv, en af menneskehedens ældste og smukkeste myter.

Forestil dig, at de forskellige kulturer har sat deres aftryk undervejs på værkets rejse fra Indiens kyst og gennem Den Persiske Golf til Middelhavet for til sidst at strande foran ARKEN. De to marmorblokke ligger i landskabet ved Køge Bugt som vraggods og fragmenter af en større fortælling om fremmede kulturer. I dag fletter forskellige kulturer sig ind i hinanden konstant og udveksler traditioner og ideer. På tværs af landegrænser rejser vi, flytter vi og bosætter os på ny i håb om rige oplevelser og en bedre tilværelse. Det sker fx også, når bådflygtninge går i land på de sydeuropæiske kyster, og dermed sætter vores verden i konstant forandring.

I sandet omkring skulpturen eller på Ishøj Strand lige bag museet kan du sikkert også finde små glimtende stykker af marmor, som havet har skyllet ind. På samme måde kan du finde overraskende skatte, hvis du kigger godt efter – en smuk musling, en sten til at slå smut med eller et sjældent stykke rav.

Se eller download et kort over alle værker i ARKENs skulpturpark her

Om Eva Steen Christensen

Eva Steen Christensen arbejder med skulptur, installation og papirværker. I mange forskellige materialer tager hun sit udgangspunkt i arkitektur og hverdagsgenstande. Hun bearbejder de velkendte former, så de mister deres funktionelle logik og bliver absurde og drømmende.

Eva Steen Christensen er født i 1969 i København, hvor hun bor og arbejder.

Uddannet ved City of Bath College 1992-93 samt Chelsea School of Arts 1993-96 i Storbritannien.

Modtog ARKENs rejselegat i 2011.

Er medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen.

Står bag udformningen af legepladsen ved Blågårdsplads i København i 2009.

EVA STEEN CHRISTENSEN

Portræt af Eva Steen Christensen

Flere værker af Eva Steen Christensen

EVA STEEN CHRISTENSEN

Eva Steen Christensen, Begyndelser og slutninger, 2014. ARKEN Museum for Moderne Kunst

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING