LAWRENCE WEINER

Kan du mærke vægten af lyset fra oven? Måske kan du, hvis du løfter blikket og ser op på Lawrence Weiners tekstbillede ved indgangen til ARKEN.

LAWRENCE WEINER

Lawrence Weiner, VÆGTEN AF LYSET / FRA OVEN / SENDT FOR AT HVILE PÅ SKUMMET / FRA BØLGERNE PÅ HAVET, 2007. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen

Uden for ARKENs hovedindgang leder den meterhøje, spidsvinklede mur blikket helt op til himlen. Prøv at sætte ord på den himmel og det landskab, du befinder dig midt i. Det gjorde den amerikanske kunstner Lawrence Weiner i form af et skulpturelt digt skrevet på væggen i kæmpe bogstaver og tegn.

En gave til dig

Værket er lavet specielt til ARKEN og den natur, som ARKEN ligger i. Det bruger ord, tegn, farver, skala og rum, men det er ikke kun poesi, skulptur eller installation. Det er en gave til dig, som kan forstærke din oplevelse af at være et bestemt sted. Du kan også tage den med dig som en erindring eller fx et fotografi – og selvfølgelig dele med andre.

Om Lawrence Weiner

Weiners tidligste værker bestod af kratere i Californiens landskab, som han skabte ved eksplosioner. Efterfølgende arbejdede han med væginstallationer, kunstnerbøger, film, lyd, performance, skulptur og meget andet. Sprog og visuelle elementers indflydelse på sproget er de vigtigste redskaber i hans kunstværker.

Lawrence Weiner var en af de vigtigste ophavsmænd til konceptkunsten, der opstod i 1960’erne. I konceptkunsten er kunsten ikke et udtryk for kunstnerens egne følelser eller unikke udførelse af et værk. Det er ideen, der er det bærende element.

1942-2021, født i Bronx, New York, USA.

Boede og arbejdede i New York og Amsterdam.

Var selvlært kunstner.

Modtog mange internationale priser.

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING