CLARE WOODS

Kender du det øjeblik, hvor mørket falder på, og naturen bliver trykkende og truende? Clare Woods lader os smage på angsten for det ukendte.

CLARE WOODS

Clare Woods, Nattens klippe, 2006. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Det kribler og krabler, murrer og knurrer. Et mylder af rødder skyder op af jorden og svajer i natten. Underjordiske gange forgrener sig og vokser sammen med vildnisset. Her vil du nok helst ikke fare vild, men måske er det allerede sket?

Nattebilleder

Det dunkle vildnis i Clare Woods maleri Nattens klippe kan give kuldegysninger og myrekryb, men det er samtidig malet i forførende smukke farver og former. Hun viser en følelse i naturen ved at zoome helt ind på klipper, sten og rødder. Tæt på bliver man suget ind i maleriets rum og kan ikke finde rundt i landskabet. Først på afstand kan man se maleriet og landskabet i sin helhed – selvom det hverken har himmel eller horisont. Motivet er malet med udgangspunkt i hendes nattefotografier fra Isle of Skye i Skotland. Hun fanger øjeblikket, hvor lyset forsvinder, og alt kan ske.

CLARE WOODS

Clare Woods, Harry Patch, 2014. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Clare Woods om værket Harry Patch. Værket er en ARKEN Edition.

 

Om Clare Woods

Clare Woods maler psykologisk ladede landskaber, der baserer sig på fotografier fra den engelske og walisiske natur. Hun arbejder primært med emaljemaling på aluminium, hvilket giver malerierne en blank og glat overflade og et intenst farvespil.

F. 1972 i Southampton, England.

Bor og arbejder i London.

Uddannet fra Bath College of Art, Bath og Goldsmiths College, London.

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING