LAWRENCE WEINER

Kan du mærke vægten af lyset fra oven? Måske kan du, hvis du løfter blikket og ser op på Lawrence Weiners tekstbillede ved indgangen til ARKEN.

Lawrence Weiner, VÆGTEN AF LYSET / FRA OVEN / SENDT FOR AT HVILE PÅ SKUMMET / FRA BØLGERNE PÅ HAVET, 2007. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Uden for ARKENs hovedindgang leder den meterhøje, spidsvinklede mur blikket helt op til himlen. Prøv at sætte ord på den himmel og det landskab, du befinder dig midt i. Det har den amerikanske kunstner Lawrence Weiner gjort i form af et skulpturelt digt skrevet på væggen i kæmpe bogstaver og tegn.

En gave til dig

Værket er lavet specielt til ARKEN og den natur, som ARKEN ligger i. Det bruger ord, tegn, farver, skala og rum, men det er ikke kun poesi, skulptur eller installation. Det er en gave til dig, som kan forstærke din oplevelse af at være et bestemt sted. Du kan også tage den med dig som en erindring eller fx et fotografi – og selvfølgelig dele med andre.

Se eller download et kort over alle værker i ARKENs skulpturpark her

Om Lawrence Weiner

Weiners tidligste værker bestod af kratere i Californiens landskab, som han havde skabt ved eksplosioner. Siden har han arbejdet med væginstallationer, kunstnerbøger, film, lyd, performance, skulptur og meget andet. Sprog og visuelle elementers indflydelse på sproget er hans vigtigste redskaber.

Lawrence Weiner er en af de vigtigste ophavsmænd til konceptkunsten, der opstod i 1960’erne. I konceptkunsten er kunsten ikke et udtryk for kunstnerens egne følelser eller unikke udførelse af et værk. Det er ideen, der er det bærende element.

F. 1942 i Bronx, New York, USA.

Bor og arbejder i New York og Amsterdam.

Er selvlært kunstner.

Har modtaget mange internationale priser.

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING