THILO FRANK

Er det en labyrint? Der er kun én måde at finde ud af det på! Bevæg dig ind imellem de trekantede trærammer og tag på en kropslig opdagelsesrejse i Thilo Franks asymmetriske træskulptur You and I, wandering on the snake’s tail.

THILO FRANK

Thilo Frank, You and I wandering on the snake's tail, 2016. ARKEN Museum for Moderne Kunst

At se med kroppen

Tæt på stien, som fører dig fra stationen mod ARKEN, møder du en unik arkitektonisk installation.  Måske undrer du dig over formen – hvad skal det forestille? Bevæger du dig henimod installationen, udfolder den egentlige form sig for dig. En asymmetrisk trækonstruktion, der minder om en labyrint, kommer til syne. Hvordan hænger labyrinten sammen? Hvilken vej fører ind til midten? Hvis du vil finde ud af det, må du bevæge dig indenfor. Thilo Franks skulptur, You and I wandering on the snake’s tail, indbyder til at sanse, interagere og erkende gennem kroppen. Skulpturens surreelle struktur vækker vores sanser og aktiverer vores kroppe på anderledes vis. Når du først har bevæget dig ind, vil den anderledes slangeformede passage hive dig ud af dine vante bevægelsesmønstre og udfordre dig til at sanse det omkringliggende landskab og dig selv på ny. På den måde undersøger Thilo Franks værk forholdet mellem menneskets krop og den omgivende verden og iscenesætter samtidig vores forventninger til kropslig aktivitet.

THILO FRANK

Thilo Frank, You and I wandering on the snake's tail, 2016. ARKEN Museum for Moderne Kunst

Den inkluderende sanseoplevelse

Titlen på værket er ligeså forunderlig som skulpturens form. You and I wandering on the snake’s tail. Det er jo umuligt at gå på en slanges hale. Og så endda to mennesker! Men i den kryptiske titel røbes måske værkets væsentligste intention: Thilo Frank indbyder os til at gå på kollektiv opdagelse i labyrinten og peger på, at vores forståelse af verden skabes i fællesskab. Først efter en aktiv og kropslig deltagelse forstår man, at Thilo Franks installation består af 45 trekantede trærammer, placeret rundt om en oval, tom kerne. Trekanterne optræder forskudte af hinanden, hvilket giver værket sin roterende og spirallignende form. Over tid vil de besøgende og naturen langsomt forme værket; de besøgende betræder græsset, og solens stråler, der i løbet af dagen rammer trælamellerne, skaber dynamiske mønstre i det omkringliggende græs. Med sit omskiftelige formsprog vækker Thilo Franks kunstværk den forbipasserendes nysgerrighed og inviterer til at gå på opdagelse. Værket udfordrer vores normale forståelse og oplevelse af lys og rumlighed, og med en sanselig og kropslig tilgang ser vi os selv, de andre og naturens omgivelser fra nye perspektiver.

Se eller download et kort over alle værker i ARKENs skulpturpark her

Thilo Frank (f. 1978)

Kunstneren bor og arbejder i München og Berlin. Han er udannet fra Staatliche Akademie der Bildende Künste Stuttgart og Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Han har før deltaget i to udstillinger på ARKEN, TREFFPUNKT: Berlin, 2012 og Kunst i Sollys, 2015. Dertil har han deltaget i flere solo- og gruppeudstillinger over hele verden, heraf flere i DK.

Thilo Frank arbejder i krydsfeltet mellem installation, design og arkitektur. Fælles for hans værker er, at han sætter os i anderledes situationer ved at skabe arkitektoniske forskydninger, der bryder ind i vores vante miljøer. Han udfordrer kroppens bevægelse og overlader initiativet til beskueren. Når vi træder ind i hans installationer får vi muligheden for at skabe nye sociale rum. Fysiske fænomener og miljøer fra vores hverdagsliv fortolkes på nye måder ved at understrege vores opfattelse af lys, rum og bevægelse på poetisk og legende vis.

THILO FRANK

Thilo Frank, 2020. Photo courtesy: Otto Schindler

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING