TOVE STORCH

Blød silke møder hård aluminium. Tove Storchs skulptur bringer dine øjne ned i fingerspidserne og inviterer til, at du bemærker hverdagens sanselige øjeblikke.

Tove Storch, Untitled, 2020. ARKEN Museum for Moderne Kunst, erhvervet 2020

Glem alt hvad du ved om verden for et øjeblik, og prøv at bemærke, hvad du sanser lige nu. Er temperaturen høj eller lav? Er dit tøj blødt? Tungt eller let? Fornemmer du din computers varme eller din smartphones glatte skærmoverflade? Kroppens sanser spiller en afgørende rolle i, hvordan vi oplever verden omkring os – og netop den sansende krop er central i Tove Storchs værk.

Øjets berøring

Storchs Untitled består af utallige lag af skrøbelig silke i sarte toner. Silken er trukket stramt udover et aluminiumstel i en kvadratisk form og samler sig i et vandfald af bløde folder, der strækker sig hen over gulvet. Med sit værk inviterer Storch dig til at slippe tanken og i stedet lade dine øjne glide over skulpturen og ’føle’ på den. Kan du fornemme den knitrende tekstiloverflade og det kølige metal?

Kropslige minder

I et poetisk formsprog er Storchs værk som et ekko af hverdagens uudtalte sansninger. Som følelsen af tekstiler mod den bare hud. Eller håndfladens berøring af de genstande, vi omgiver os med. Kigger du ned igennem lagene, kan du ane aftryk i silken – måske fra en sovende krop? Med sin skulptur undersøger Storch måder at forstå virkeligheden på – og deres forbindelser til de kropslige minder, som vi bærer rundt på.

 

TOVE STORCH

Tove Storch, Untitled (detalje), 2020. ARKEN Museum for Moderne Kunst, erhvervet 2020

TOVE STORCH

Om Tove Storch

I et minimalistisk udtryk og ved brug af kontrastfulde og sansemættende materialer, giver Storch form til spørgsmål om tid, rum og perception. Hun udfordrer den traditionelle skulptur ved at undersøge skulpturens muligheder. Tilbagevendende materialer som metal, tekstil og gips testes for, hvor deres grænser går, og hvad der kan lade sig gøre rent teknisk.

F. 1981. Bor og arbejder i København, Danmark.

Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København, 2000-07, Akademi der Bildende Künste, Wien, 2003-04 og Kunsthochschule Berlin-Weissensee 2005-06.

Lyt til ARKEN Stories

Hør mere om Storchs værk og praksis i podcastserien ARKEN Stories:

SE ANDRE VÆRKER I ARKENS SAMLING