Se ARKENs udstillingsprogram for 2020

Kom og oplev fjerklædte isbjørne, guldhorn og en glemt baron på ARKEN i det nye år.

ARKENs udstillingsprogram for 2020 byder på sprudlende samtidskunst i Dyr i kunsten, en storslået udstilling om guld og magi og den første museumspræsentation i over 30 år med værker af den excentriske kolorist baron Arild Rosenkrantz. Som optakt til Dyr i kunsten indtager 15 fjerklædte isbjørne af den italienske kunstner Paola Pivi museets kunstakse fra den 29. februar.

Dyr i kunsten og Paola Pivi

Til foråret myldrer det med pels og poter på ARKEN. Særudstillingen Dyr i kunsten inviterer ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. Samtidskunsten er i disse år stærkt optaget af at undersøge de relationer, som vi mennesker og dyr indgår i. Dyr i kunsten byder på en lang række nedslag i dette enorme felt, der både rummer kritiske blikke på menneskets manipulation af dyrene og herlige fejringer af dyrene som fantastiske skabninger. Udstillingen viser Paola Pivis neonfarvede og fjerklædte isbjørne, der præsenteres i museets store kunstakse under titlen We are the Alaskan tourists, og den omfattende gruppeudstilling i museets sidegallerier.

Særudstillingen løber fra den 26. maj til 10. januar 2021, men Paola Pivis isbjørne i Kunstaksen kan allerede opleves fra den 29. februar. Læs mere om Dyr i kunsten her og We are the Alaskan tourists her

Se ARKENs udstillingsprogram for 2020

Paola Pivi, It’s not fair, 2013, 248 x 60 x 114 cm. Foto: Guillaume Ziccarelli. Courtesy kunstneren & Perrotin

Se ARKENs udstillingsprogram for 2020

Hængesmykke fra Tairone-kulturen i Colombia, Nationalmuseet. Foto: Kit Weiss

Guld og magi

Til september åbner ARKEN en storslået udstilling om guld og magi, hvor gyldne skatte fra Nationalmuseet går i dialog med værker af nogle af de største samtidskunstnere. Det evigt transformerende guldhorn møder Ai Weiweis forgyldte dyrekreds – Circle of Animals/Zodiac Heads (2010) – og Subodh Guptas 1 KG WAR (2007) vejes op imod Christian 5.’s imposante medalje i guld, der fejrer slaget i Køge Bugt.

Fra oldtiden til i dag har guld i hænderne på kunstnere fascineret og forført os, og gennem guldet har vi udøvet magt over fjerne kulturer og kommunikeret med højere magter. Også vores tid er fascineret af guld, og de største samtidskunstnere prøver kræfter med det ædle metal. De viser med fascinerende værker, hvordan værdi, identitet og magtudøvelse er vævet tæt sammen, og de rejser spørgsmål til den evige jagt på lykke og skønhed.

Guld og magi åbner den 6. februar 2021. Læs mere om udstillingen her

Baron Rosenkrantz

En excentrisk kolorist. En søgende sjæl. En utraditionel baron. Alt dette – og meget mere – var Arild Rosenkrantz (1870-1964). Men først og fremmest var han en kompromisløs og nysgerrig billedkunstner og skaber af utroligt farverige og lysende kunstværker. Til oktober præsenterer ARKEN særudstillingen Baron Rosenkrantz – Farvernes mystik, der belyser den for mange ukendte kunstner Arild Rosenkrantz og hans fascinerende livsværk gennem oliemalerier, pasteller, illustrationer og 1:1-skitser af strålende glasruder.

Med åbningen af Baron Rosenkrantz – Farvernes mystik den 3. oktober 2020 på ARKEN er det første gang i over 30 år, at Arild Rosenkrantz’ livsværk kan opleves på et dansk kunstmuseum – denne gang udfoldet i den mest omfattende præsentation til dato. Læs mere om udstillingen her

Se ARKENs udstillingsprogram for 2020

Arild Rosenkrantz, Menneskeriget, 1950-60. Foto: Rudi Hass