ARKEN hjemmefra

Hvis du ikke kan komme til kunsten, må kunsten komme til dig. Oplev ARKEN digitalt fra din stue.

ARKEN hjemmefra

Billede fra workshop i ARKEN Lab i november 2019. Foto: ARKEN

Sæt dig godt til rette i din stue og lyt til podcasts om kunst, se smukke øjeblikke fanget i billeder på de sociale medier, bliv klogere på museets samling på YouTube eller saml inspiration til børneaktiviteter med den finurlige videoserie ‘Os & de andre dyr’. Velkommen til ARKEN hjemmefra.

Podcast

Lyt til spændende ekspertsamtaler om os og dyrene

Hvordan mon det føles at være en isbjørn? Ved en giraf, at den er en giraf? Og hvordan ser verden ud gennem ulveøjne?

I forbindelse med udstillingen Dyr i kunsten afholdt ARKEN i efteråret 2020 tre PET TALKS, hvor en perlerække af Danmarks mest kendte eksperter i dyr og kunst talte med hinanden om menneskets forhold til dyr.

De tre PET TALKS var alle modereret af biolog og forfatter Vicky Knudsen, og deltagerne var Sebastian Klein, Peter Holst Henckel, Peter Kær, Peter Lund Madsen, Bengt Holst og hundeadfærdseksperten Lise Lotte Christensen.

Samtalerne blev efterfølgende til en podcast i tre afsnit på platformen Heartbeats, hvor alle interesserede nu gratis kan lytte med i ro og mag.

PET TALKS er støttet af Augustinus Fonden.

Lyt til PET TALKS her.

ARKEN hjemmefra

William Wegman, Looking Right, 2015. Courtesy kunstneren

ARKEN på YouTube

ARKEN hjemmefra

Astrid Myntekær, The Hermit, 2018. Foto: Torben Petersen

Bliv klogere på kunsten med ARKENs YouTube-kanal

Oplev en lang række spændende kunstnere, samlingsværker og tidligere udstillinger på ARKENs YouTube-kanal.

Her kan du komme til pressemøde med Dronning Margrethe, lære mere om skulpturparken udenfor museet, opleve kunstnere som Olafur Eliasson, Randi & Katrine, Martin Bigum m.fl og meget mere.

Oplev ARKEN på Youtube

Sociale medier

Følg med på ARKENs sociale medier

Tag dit yndlingsmuseum med dig overalt. Hvis du har brug for et mentalt pusterum, så snup en digital kunstoplevelse med ARKENs profiler på Facebook og Instagram.

De sociale medier sover aldrig – og de lukker heller ikke. På de sociale medier får du meget mere ARKEN – også efter lukketid.

På ARKENs Instagram-profil kan du følge med i dagligdagen på museet. Her viser vi billeder fra aktuelle, tidligere og kommende udstillinger, skulpturparken, caféen, samlingen og meget mere.

På ARKENs Facebook-side holder vi dig opdateret med den seneste udvikling på museet. Her finder du alt fra information om udstillinger og åbningstider til spændende kunstformidling og skønne billeder.

Følg ARKEN på Instagram her

Følge ARKEN på Facebook her

ARKEN hjemmefra

ARKENs profil på Instagram

Børn og undervisning

ARKEN hjemmefra

Still fra Os og de andre dyr

Kreative inspirationsfilm til børn

Med filmene OS & DE ANDRE DYR kan kunsten på ARKEN inspirere børn – både hjemme og i skolen.

OS & DE ANDRE DYR består af syv korte film, der lægger op til at udtrykke sig kreativt, undersøgende og legende om vores forhold til og fascination af dyr. I den første film tager værterne Tue og Simone på ARKEN og ser på kunstværker i udstillingen Dyr i kunsten. De undrer sig, fordyber sig og stiller spørgsmål – og så får de en masse idéer til, hvordan de kan lege kreativt videre hjemme i deres studie. Hver af de syv film lægger op til en kreativ udfordring, og til at tale videre om de skæve, sjove, forunderlige kunstværker, og hvad de får os til at spekulere over.

Til forældre og børn

De kreative udfordringer i filmene En samling af dyr, Skiltedyr, Erindringsdyr og Trailerdyr kan nemt laves derhjemme med papir, saks og farver og andre materialer, man typisk har i hjemmet.

Til lærere og elever

De kreative udfordringer i OS & DE ANDRE DYR kan inspirere til undervisning i dansk og billedkunst fra 0.-6. klasse. Til undervisning af hjemsendte elever er det især de kreative udfordringer i filmene En samling af dyr, Skiltedyr, Erindringsdyr og Trailerdyr, der egner sig.

Find alle filmene her

Webshop

Køb kunsten med hjem

I ARKENs webshop kan du købe lækkert merchandise fra udstillinger, unikke kunstværker fra ARKEN EDITION, gavekort til butikken og meget mere.

Her kan du blandt andet finde de populære plakater fra særudstillingen Elsket af Picasso – Kærlighedens magt eller købe det smukke katalog fra udstillingen om den farverige Baron Rosenkrantz.

Besøg ARKEN WEBSHOP

ARKEN hjemmefra

ARKEN SHOP Foto: Emma Thunbo

Læs om ARKEN

ARKEN hjemmefra

Marie Kølbæk Iversen, Nine Bats, 2016. Foto: Anders Sune Berg

Læs dig klogere på kunsten

Vil du vide endnu mere om museet, samlingen og alle vores udstillinger? På platformen ISSUU har vi lagt en lang række spændende udgivelser, som du kan bladre igennem eller nærlæse i ro og mag fra din sofa.

Du kan fx læse uddrag fra tidligere og aktuelle udstillingskataloger, som Baron Rosenkrantz, Dyr i kunsten eller Patricia Piccinini.

Du kan også læse den nyeste udgave af ARKEN Bulletin Fra støvkorn til kosmos. Bulletinen er et fagfællebedømt tidsskrift, hvor danske og internationale forskere diskuterer faglige spørgsmål inden for billedkunst, museologi og kunstteori. ARKEN Bulletin formidler bl.a. forskningsresultater fra ARKENs udstillings- og indsamlingsaktivitet til det internationale forsknings- og museumsmiljø.

Læs med her

Lydkunst

Lyt til Amalie Smiths lydværk 51 e.DSO

Forestil dig en lidt for nær fremtid, hvor ARKEN er omringet af virusramte droner og muterede dyr. Naturen omkring museet danner en nærmest perfekt ramme om den dystopiske sci-fi-fortælling i Amalie Smiths lydværk 51 e.DSO (År 51 efter Den Sidste Olie).

Amalie Smiths lydværk sender publikum ud på en vandring i landskabet omkring ARKEN, men man kan også sagtens høre værket hjemmefra. Fortællingen udspiller sig i en nær fremtid, hvor klimaforandringerne er accelereret og regnen står ned uafbrudt. ARKEN er ikke længere det museum, vi kender, men lagersted for bevaringsværdige genstande såsom kunst – en frøbank til eftertiden.

Brug høretelefoner for at få den bedste lydoplevelse af værket, som er optaget med en såkaldt binaural mikrofon, der skaber lyd i 3D.

Lyt til 51 e.DSO

ARKEN hjemmefra

Amalie Smith,51 e.DSO, 2018. Lydværk, 25 min. Del af ARKENs sommerudstilling 'Kære planet'. Foto: David Stjernholm

SE OGSÅ