KOMMER SNART: BLOMSTEN I KUNSTEN

Lad dig føre ind i en berusende verden af flora, når ARKENs store særudstilling viser blomstens rejse i kunsten – i 1800-tallet og i samtidskunsten.


4. september 2021 til 9. januar 2022

KOMMER SNART: BLOMSTEN I KUNSTEN

Marc Quinn, Bhasat Milap at Assi Ghat, 2010. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: ARKEN Museum for Moderne Kunst

I efteråret 2021 venter særudstillingen Blomsten i kunsten, der skaber krydsbefrugtninger mellem fortællinger om blomster i den ældre kunst og i samtidskunsten. Her åbner sig en sanselig verden fyldt med livskraft, skrøbelighed og skønhed.

KOMMER SNART: BLOMSTEN I KUNSTEN

Alhed Larsen, Rhododendron, 1887-1927. Johannes Larsen Museet. Foto: Jens Frederiksen

Frodige og følsomme fortællinger

Vi kan ikke få nok af blomster! Med deres skønhed, frodighed og duft stimulerer de vores sanser og har en terapeutisk effekt på vores helbred. Vi omgiver os med blomster i vores hjem, og bruger dem som symbolske budbringere i de mest følsomme situationer – når vi udtrykker kærlighed, når vi fejrer og sørger. Blomster er med andre ord dybt integreret i vores liv. Udstillingen fortæller historien om menneskers fascination af og forhold til blomstens verden.

 

Historiske rødder og fremtidsfrø

Som motiv i kunsten har blomsten haft flere storhedstider. Blandt andet i 1800-tallets sjælfulde skildringer af blomsters skønhed og grokraft, der var en del af en søgen efter at forstå naturens væsen og verdens sammenhæng. Blomstermotivet optræder på nye måder i kunsten i dag, hvor forskere advarer om biodiversitetskriser og de unge går på gaden for klimaet. Den romantiske forestilling om den uspolerede natur er gået tabt, og samtidskunstnerne gentænker relationerne mellem blomst og menneske med værker, der er fulde af sensibilitet, humor og kritik.

 

Udstillingen viser værker af internationale og danske kunstnere i en bred vifte af kunstneriske udtryk med et tidsligt spænd på 200 år. Mødet mellem den ældre kunst og samtidskunsten skaber rum for refleksion over de historiske rødder, som har formet vores natursyn, og stiller spørgsmål til vores eksistens nu og i fremtiden. Glæd dig til en forførende udstilling med tankevækkende værker, der rækker fra Anna Syberg og Alhed Larsen til Nathalie Djurberg & Hans Berg og Marc Quinn, og mange flere.

SE OGSÅ