Eva Steen Christensen – HYDRA

Oplev Eva Steen Christensens sanselige soloudstilling og lad dig forføre af materialernes fortællinger.


5. maj til 10. september 2023

Eva Steen Christensen – HYDRA

Installationsfoto Eva Steen Christensen – Hydra. Eva Steen Christensen, Spheric Pink, 2019, HEART – Herning Museum of Contemporary Art. Foto: David Stjernholm

I foråret 2023 slår ARKEN dørene op for en soloudstilling med Eva Steen Christensen (f. 1969), en af Danmarks mest betydelige, nulevende billedhuggere. Udstillingen præsenterer en række af kunstnerens vigtigste værker og to nye skulpturer, der er skabt særligt til ARKEN.

Eva Steen Christensen – HYDRA

Installationsfoto Eva Steen Christensen – Hydra. Eva Steen Christensen, Hydra, 2023. Foto: David Stjernholm

Drømmende skulpturer

I udstillingen møder vi et stakit, der vrider sig i legende bevægelser som en vild rutschebane, et lyserødt springvand støbt i beton og en glitrende, pink blomst. Det er drømmende skulpturer, der emmer af sanselighed. Med legende lethed og matematisk præcision undersøger Eva Steen Christensen, hvilke betydningslag og erindringer materialerne gemmer på. Hun tager udgangspunkt i hverdagens genstande, elementer fra arkitekturen og kunsthistoriske motiver. Velkendte former, materialer og idéer bliver vendt på hovedet og sat sammen på ny for at udfordre vores opfattelse af den verden, som vi tror, vi kender.

Flettede sammenhænge

Eva Steen Christensens skulpturer er i dialog med den kunst og kultur, vi er rundet af i den vestlige verden. Flere af værkerne i udstillingen peger tilbage mod nogle af kunsthistoriens mest kendte værker. Med skulpturen Female Nude kaster hun et kritisk og feministisk blik på kunsthistoriens skildringer af den nøgne kvindekrop. Værket er udformet som en kæmpemæssig, abstrakt torso i stål og tekstil, som inviterer os til at kravle igennem den og komme helt tæt på dens materialer.

 

Lokalt engagement i Ishøj

Arbejdet med Female Nude startede tæt på ARKEN, i Ishøj By Center. Her etablerede kunstneren i november 2022 en åben systue, hvor man kunne donere sit gamle tøj og andre tekstiler. Alle, der havde lyst, kunne hjælpe med at sy strimlerne sammen. Det hele er nu vævet sammen omkring et kæmpe metalskelet med en form, der minder om en krop – en ny, ’fælles’ krop. Man kan kravle ind i den og gå på opdagelse. I kraft af materialet bærer skulpturen på et væld af historier fra de mennesker, som har hjulpet med at fremstille det.

Forbundet til verden

Udstillingen låner sin titel fra det andet nye værk, Hydra. Titlen refererer til det mangehovedede, kvindelige søuhyre i græsk mytologi, der kan ses som et billede på kraft og transformation. Titlen rummer også en reference til det græske ord for vand, hydor, som er det livgivende stof, der strømmer igennem vores kroppe og forbinder alt levende. Udstillingens værker handler netop om vores fælles forbundethed til verden på tværs af tid og sted.

Eva Steen Christensen – HYDRA

Installationsfoto Eva Steen Christensen – Hydra. Fra venstre: Eva Steen Christensen, Venus, 2021, HEART – Herning Museum of Contemporary Art. Eva Steen Christensen, Female Nude, 2023. Foto: David Stjernholm

Eva Steen Christensen – HYDRA

Installationsfoto Eva Steen Christensen – Hydra. Eva Steen Christensen, Fencing, 2006, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg. Foto: David Stjernholm

★ ★ ★ ★ ★

“Udstilling på Arken er markant, væsentlig og et yderst seværdigt pletskud”

Jyllands-Posten

Udstillingen er støttet af:

Dansk Tennis Fond
Furi Appel og Gunnar Niskers Fond til Almennyttige Formål

Grosserer L. F. Foghts Fond

Politiken-Fonden

Solar Fonden af 1978

Statens Kunstfond

Eva Steen Christensen – HYDRA

ARKENs udstillinger i 2023 er støttet af Augustinus Fonden

Eva Steen Christensen – HYDRA

Eva Steen Christensen - HYDRA