KOMMER SNART: FARSHAD FARZANKIA – HVIS JEG STÅR

Forvild dig ind i Farshad Farzankias malerier og find en farvestrålende verden af billedpoesi.


19. juni 2021 til 27. februar 2022

KOMMER SNART: FARSHAD FARZANKIA – HVIS JEG STÅR

Farshad Farzankia, Whirling or Dancing, Episodes or Chapters, 2018/19 (detalje)

Poetisk kraft og livsenergi stråler ud af Farshad Farzankias store malerier. ARKENs store soloudstilling med Farzankia i 2021 er den iranskfødte kunstners første museumsudstilling. Til udstillingen skaber han nye værker og installationer, der på én gang rækker århundreder tilbage i tid og traditioner og med et kritisk blik undersøger vores egen tid.

KOMMER SNART: FARSHAD FARZANKIA – HVIS JEG STÅR

Farshad Farzankia. Foto: Simon Heger Knudsen

Fra persisk poesi og filmkunst til Andy Warhol og Bob Dylan

Vi er alle sammensat af brudstykker af vores erfaring og erindring, frygt og forbrug, drømme og længsler. På samme måde er Farzankias malerier fulde af motiver og tegn, der sætter både store og små fortællinger i spil. Om selvfortælling og identitet, om frihed og bevægelse, om fake news og filosofi. Hvert maleri er som en åben og fragmenteret scene med stiliserede ansigter og figurer, fugle og udtryksfulde farvelag. Intuitive klip uden begyndelse og slutning, som inviterer os ind i nye verdener, fulde af billeder og sprog, kultur og filosofi.

 

Farshad Farzankia


Biografi

Farshad Farzankia bor og arbejder i København. Han er født i 1980 i Teheran, Iran. I 1989 flygtede han med sin familie til Danmark. Farzankia er uddannet grafisk designer, men forlod faget for at dedikere sig til arbejdet som billedkunstner. Han har på kort tid opnået stor anerkendelse i Danmark og internationalt med talrige solo- og gruppeudstillinger bag sig. Hans kunstneriske praksis koncentrerer sig hovedsageligt om maleriet som medie, men han arbejder også med skulptur, grafiske tryk og film.

SE OGSÅ