KOMMER SNART: KVINDER

Lad dig rive med af 150 års kvindeskildringer i ARKENs store udstilling om kvinder i kunsten, som stiller skarpt på kunsthistoriens mangfoldige og forskelligartede kvindefremstillinger og rejser nogle af tidens store spørgsmål omkring femininitet, kropsidealer og kønsidentitet.


5. februar til 14. august 2022

KOMMER SNART: KVINDER

Elina Brotherus, Miroir, 2001 (video still). ARKEN Museum for Moderne Kunst

Mor, muse, madonna – sexobjekt, naturvæsen, karrierekvinde? Kunsthistorien er fyldt med skildringer, hvor kvinder er fremstillet som idealer og individer, i både fastlåsende og frigørende fortællinger. Udstillingen KVINDER viser, hvordan kvindesyn og kønsopfattelse har udviklet sig igennem de sidste 150 års kunsthistorie – fra 1870’ernes kvindebevægelse til #MeToo gik viralt i 2017. Udstillingens mangfoldige historier er fulde af livserfaring og kampgejst, og viser at stereotyper og traditionelle kvinderoller i den grad er blevet udfordret – for hvad indebærer ”kvindelighed” egentlig?

KOMMER SNART: KVINDER

Johannes Larsen, Morgensol, år ukendt. Johannes Larsen Museet. Foto: Ole Friis

Fra kampen om stemmeret til #MeToo

Udstillingen KVINDER viser kunsthistoriens mange og forskelligartede fremstillinger af kvinder – fra den tidlige modernisme til den nyeste samtidskunst. Nogle kvinder har fulgt tidernes skiftende normer. Andre er gået imod dem. Udstillingen stiller skarpt på, hvordan kvinder er blevet afbildet, og hvordan kvinder selv er kommet med kunstneriske modsvar til de skiftende tiders opfattelser af kvinder og køn. I kunsten, filosofien og samfundsdebatten er nogle myter om kvinder og køn sprængt bort, mens andre stadig lever i bedste velgående. Hvordan skal en kvinde gå klædt? Hvordan skal hendes krop se ud? Hvornår er hun for meget – eller for lidt? KVINDER fortæller historien bag de nybrud, der er sket, og den rapporterer samtidig fra vores nutid, hvor spørgsmål om kropsidealer, kønsidentitet og femininitet atter er til debat.

 

Simone de Beauvoir

Kunsthistoriens blanke sider

KVINDER viser værker af kunstnere, der arbejder på at udfordre kønsdiskriminationen i kunstverden og korrigerer historien. I ARKENs nyerhvervede installationen About: The Blank Pages gør kunstnerne Ditte Ejlerskov og EvaMarie Lindahl op med det populære forlag Taschens manglende udgivelser om kvinder i kunsten. Kender vi i virkeligheden kun halvdelen af vores egen kunsthistorie?

KVINDER viser værker af danske og internationale kunstnere i en bred vifte af kunstneriske udtryk fra de seneste 150 år. Glæd dig til en sansemættet og tankevækkende udstilling med værker af Sophie Holten, Johannes Larsen, Marie Krøyer, Mona Hatoum, Marlene Dumas, Tove Storch, Ditte Ejlerskov og EvaMarie Lindahl og mange flere.

KOMMER SNART: KVINDER

EvaMarie Lindahl og Ditte Ejlerskov, About: The Blank Pages, 2014-20. ARKEN Museum for Moderne Kunst

SE OGSÅ