Undervisere & pædagoger

ARKEN tilbyder kurser for lærer- og pædagoggrupper, hvor der arbejdes praktisk og teoretisk med kunsten.

Læringsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. ARKEN tilbyder også særlige lærer- og pædagogkurser i forbindelse med skolestart og udstillingsåbninger, hvor undervisere og pædagogisk personale kan høre om museets læringstilbud og få inspiration til deres praksis.

Lærerkurser på ARKEN

Lærerkurser

Tag dine kolleger med på museet og få inspiration til din praksis. 

Hvornår

Næste lærerkursus afholdes den 9. marts kl. 15-17 og har fokus på udstillingen REFIK ANADOL – NATURE DREAMS.

Målgruppe

Alle undervisere og pædagoger.

Tilmelding

Køb billet via ARKEN WEBSHOP.

Der er begrænsede pladser.

Undervisere & pædagoger

Inspirationsmateriale

Her kan du finde inspiration til din egen undervisning, som kobler sig til tematikker i ARKENs udstillinger.

Undervisere & pædagoger

Still fra film. Foto: Rasmus Ravn

Guldpålæg og magi

I udstillingen Guld og magi går kulturskatte fra Nationalmuseet i dialog med samtidskunstværker om guldets historie, betydning, magt og magi. ARKEN Undervisning har i forbindelse med udstillingen udviklet inspirationsfilmen Guldpålæg & magi – fra kongespejl til guldpølse. Filmen er målrettet børn og andre kreative sjæle.

I filmen formidles mødet mellem kulturgenstande og kunstværker gennem filmværterne Tue og Simone, der går på opdagelse i udstillingen. De to værter optræder ikke som eksperter, men som rollemodeller for de børn, der ser filmen. De er nemlig nysgerrige, de undrer sig, de stiller en masse spørgsmål til de (for)underlige genstande – og så bliver de begejstrede og inspirerede til at gå deres helt egne kreative veje med guld, både i deres ”guldstudie” og ude i verden.

Som underviser eller pædagog kan du bruge filmen med en børnegruppe som optakt til jeres egne kreative undersøgelser af guldet som materiale og bærer af historier. Måske får I lyst til at afprøve Tue og Simones idéer? Eller måske finder I på nye idéer til at skabe magi med guld lige midt i hverdagen?

Os og de andre dyr

Hvad ville dyr sige til mennesker, hvis vi talte samme sprog? Hvem bestemmer, hvor ulve skal bo? Hvilke dyr har du i køleskabet, og hvilke har du som print på dine sokker?
Og ville en elefant stadig være en elefant, hvis tyngdekraften holdt op med at virke?

OS & DE ANDRE DYR er et inspirationsmateriale, som kan anvendes i såvel digitale som analoge undervisningsforløb med elever i indskoling eller på mellemtrin. Det består af syv korte film, der lægger op til at udtrykke sig kreativt, undersøgende og legende om vores forhold til og fascination af dyr. Det tager afsæt i udstillingen Dyr i kunsten, der var aktuel på ARKEN frem til januar 2021, men du behøver ikke have set udstillingen for at bruge materialet.

Undervisere & pædagoger

Still fra film. Foto: Rasmus Ravn

Filmmateriale

 

I den første film tager filmværterne Tue og Simone på ARKEN og ser på kunstværker i udstillingen DYR I KUNSTEN. De undrer sig, fordyber sig og stiller spørgsmål, og så får de en masse idéer til, hvordan de kan lege kreativt videre hjemme i deres studie. Hver af de syv film lægger herefter op til en kreativ udfordring, men de lægger også op til at tale videre om de skæve, sjove, mærkelige kunstværker, og hvad de får os til at spekulere over.

Film 1 fungerer som introduktion til undervisningsforløbet, og herudover er det muligt at vælge en eller flere af de øvrige film i det videre forløb. Læs mere om filmene og de kreative udfordringer i dette inspirationsmateriale.

Læringsdage for lærere og pædagoger

ARKEN tilbyder workshops/læringsdage, der tilpasses den enkelte lærer- eller pædagoggruppes ønsker. Her går vi tæt på museets udstillinger og undervisningstilbud og arbejder praktisk og teoretisk med kunsten i udstillingerne. Deltagerne forholder sig også til, hvordan de kan bruge kunsten og museet i deres egne forløb på skolen eller i børnehaven. Kom som lærerkollegium, fagteam, gruppe af årgangsteams, pædagoggruppe eller anden medarbejdergruppe, der er interesseret i fælles inspiration og forberedelse med kolleger.

Pris afhænger af varighed, deltagerantal og forplejning.

For nærmere information eller booking af workshop: Kontakt ARKEN Undervisning på [email protected].

Undervisere & pædagoger

Praktiske informationer

Undervisere & pædagoger

ARKENs facade. Foto Lars Skaaning

Forbered dit besøg på ARKEN

Efter aftale med ARKEN Undervisning kan lærere og pædagoger, der har booket undervisningsforløb eller kig-selv-besøg, få gratis entré til museet i forbindelse med forberedelse af efterfølgende besøg med skolen eller daginstitutionen.

Book et gratis besøg på egen hånd

Det er er gratis for skoler og daginstitutioner at booke et kig-selv-besøg på museet. Det kan f.eks. anbefales at komme igen på egen hånd efter et læringsforløb på ARKEN.

Book altid jeres kig-selv-besøg mindst en uge i forvejen hos ARKEN Undervisning på mail: [email protected]

Madpakker

Madpakker kan spises i ARKENs underetage efter aftale med vagten.

I udstillingerne

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN.

Fotos

Det er tilladt at tage fotos uden blitz. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres besøg, så I kan arbejde videre med oplevelserne hjemme på skolen eller i daginstitutionen.

SE OGSÅ