Ungdomsuddannelse

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen.

Undervisningsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. Her får eleverne mulighed for at øve et bredt felt af viden og færdigheder fra skole og hverdag og hermed styrke både sproglige, visuelle og refleksive kompetencer.

Farshad Farzankia 'Hvis jeg står'

Farzankias malerier er fulde af motiver og tegn, der sætter både store og små fortællinger i spil. Om selvfortælling og identitet, om frihed og bevægelse, om fake news og filosofi.

ARKEN undervisning tilbyder undervisningsforløb i udstillingen fra uge 35.

Hold øje med denne side og tilmeld dig gerne nyhedsbrevet for mere info. Du kan tilmelde dig via dette link.

Læs mere om udstillingen her.

Ungdomsuddannelse

Farshad Farzankia, Strengen mellem aldrig og sjældent, 2020. Foto: Malle Madsen

Blomsten i kunsten

Ungdomsuddannelse

Alhed Larsen, Rhododendron, u.å. Johannes Larsen Museet. Foto: Jens Frederiksen

Blomsten i kunsten skaber krydsbefrugtninger mellem fortællinger om blomster i den ældre kunst og i samtidskunsten.

ARKEN undervisning tilbyder undervisningsforløb i forbindelse med udstillingen fra uge 39.

Læs mere om udstillingen her.

Forløbstyper

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen tilrettelagt i samarbejde med lærerne. For ønsker om særlige forløb kontakt ARKEN Undervisning.

90 minutter

Eleverne undersøger kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner. Forløbet udbygges med digitale eller analoge billedskabende øvelser i udstillingerne.

180 minutter

Indholdet fra 90-minutters forløbet udbygges med billedskabende arbejde i vores digitale eller praktisk-kreative værksted.

Ugeforløb

ARKEN tilbyder kreative ugeforløb for unge mellem 15 og 25 år. Forløbene foregår som workshops og tilrettelægges i samarbejde mellem museum og ungdoms-/ uddannelsescenter. Vælg mellem brobygning, innovations- og kickstartforløb. Læs mere om ugeforløbene her.

 

Ungdomsuddannelse

Undervisning i kunstaksen. Foto Tina Agnew

Booking og priser

Ungdomsuddannelse

Book et forløb

Booking af undervisningsforløb samt spørgsmål til forløb, booking og priser besvares på mail: [email protected]

Priser

90 min.            600 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. analoge/digitale billedskabende øvelser.

180 min.           1150 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. billedskabende digitalt/analogt værksted.

 

Betaling

Betaling kan foretages kontant i ARKENs billetsalg ved ankomst. Mod oplysning af EAN-nummer og kontaktperson ved booking af forløb fremsendes faktura. Ved betaling med EAN-nummer opkræver museet et faktureringsgebyr på 25 kr.

Book et forløb

Aktuelle forløb

Os og de andre dyr

 

Udsolgt

 

Hvad ville dyr sige til mennesker, hvis vi talte samme sprog? Hvem bestemmer, hvor ulve skal bo? Hvilke dyr har du i køleskabet, og hvilke har du som print på dine sokker?
Og ville en elefant stadig være en elefant, hvis tyngdekraften holdt op med at virke?

På ARKEN er der i øjeblikket fyldt med kunstværker, hvor der optræder dyr – på lidt andre måder, end vi måske plejer at opleve dem. I forløbet går vi tæt på udvalgte værker, som inspirerer til at stille spørgsmål og til at skabe egne udsagn om vores forhold til dyr gennem kreative tilgange.

Os og de andre dyr er et undervisningsforløb udviklet til særudstillingen Dyr i kunsten.

Målgruppe

Forløbet er målrettet alle ungdomsuddannelser. Forløbet differentieres gennem sammensætningen af værker og tilgange og ikke mindst gennem den dialogbaserede tilgang, hvor eleverne uanset forudsætninger indgår som ressource og medskabere.

Ungdomsuddannelse

Still fra film. Foto: Rasmus Ravn

Praktiske informationer

Ungdomsuddannelse

Elmgreen & Dragset, Powerless Structures, Fig. 101, 2012. Foto: Henrik Jauert

Grundet COVID-19 er det kun muligt at spise medbragt mad udendørs.

I udstillingerne

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN.

Vis hensyn til andre besøgende

ARKENs arkitektur består af store åbne rum. Af den grund forplanter al tale og støj sig nemt fra rum til rum. Vi henstiller derfor til, at der ikke råbes og løbes på museet, og vi beder skoleklasser om at forblive samlet omkring læreren.

Fotos

Det er tilladt at tage fotos uden blitz. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres besøg, så I kan arbejde videre med oplevelserne hjemme på skolen.

Book et gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for ungdomsuddannelser at booke et besøg på egen hånd på museet. Læs mere og book dit besøg her.

SE OGSÅ