Ungdomsuddannelse

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen.

Undervisningsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. Her får eleverne mulighed for at øve et bredt felt af viden og færdigheder fra skole og hverdag og hermed styrke både sproglige, visuelle og refleksive kompetencer.

BUTTERFLY!

For første gang nogensinde lader ARKEN ’en udefra’ kuratere museets egen kunstsamling. Valget er faldet på den yngre samtidskunstner Esben Weile Kjær, der lige nu også er et varmt navn på den internationale kunstscene med bl.a. performances på Art Basel i Miami og Centre Pompidou i Paris.

Esben Weile Kjær har med udgangspunkt i sine barndoms- og ungdomsminder skabt et miljø, hvor graffiti og kasserede skaterramper danner ramme for et udvalg af mere end 50 værker fra ARKENs samling samt et helt nyt værk, som kunstneren har skabt særligt til udstillingen. ’Coming of age’, seksualitet og den enkeltes relation til underholdningsindustrien er nogle af de temaer, der løber gennem udstillingen, som har soundtrack af Courtesy, komponist og DJ på den legendariske Berlin-natklub Berghain, og graffiti malet af den danske kunstner Mira Winding.

Der tilbydes undervisningsforløb i BUTTERFLY! ARKENs samling kurateret af Esben Weile Kjær fra uge 11.

Der udbydes undervisning frem til d. 13. januar.

Ungdomsuddannelse

Esben Weile Kjær, BUTTERFLY!, 2022. Foto: Courtesy kunstneren

REFIK ANADOL

Refik Anadol er en af de allermest toneangivende kunstnere globalt indenfor digital kunst. Hans værker tager udgangspunkt i massemediernes visuelle fremstilling af naturen. Gennem den kunstige intelligens’ algoritmer transformeres data til abstrakte skildringer af naturen. Værkerne rejser filosofiske spørgsmål, der peger ind i en fremtid, hvor menneskets tilværelse i endnu højere grad end i dag er uløseligt forbundet med data og avanceret computerteknologi.

Der tilbydes undervisningsforløb i REFIK ANADOL – NATURE DREAMS fra uge 11.

Ungdomsuddannelse

Refik Anadol, Nature Dreams, 2021. © Refik Anadol Studio

Forløbstyper

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen tilrettelagt i samarbejde med lærerne. For ønsker om særlige forløb kontakt ARKEN Undervisning.

90 minutter

Eleverne undersøger kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner. Forløbet udbygges med kreative øvelser i udstillingerne.

180 minutter

Indholdet fra 90-minutters forløbet udbygges med billedskabende arbejde i vores kreative værksted.

Ugeforløb

ARKEN tilbyder kreative ugeforløb for unge mellem 15 og 25 år. Forløbene foregår som workshops og tilrettelægges i samarbejde mellem museum og ungdoms-/ uddannelsescenter.

Ungdomsuddannelse

Undervisning i kunstaksen. Foto Tina Agnew

Booking og priser

Ungdomsuddannelse

Undervisningsforløb kan bookes tirsdag-fredag. Booking af undervisningsforløb samt spørgsmål til forløb, booking og priser besvares på mail: [email protected]

Undervisning kan bookes fra kl. 11:15.

Priser

90 min.            750 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. kreative øvelser.

180 min.           1.500 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. kreativt værksted.

120 min.           1.200 kr.
“Meta-forløb” for lærer- og pædagoguddannelsen.

Betaling kan foretages kontant i ARKENs billetsalg ved ankomst. Mod oplysning af EAN-nummer og kontaktperson ved booking af forløb fremsendes faktura. Ved betaling med EAN-nummer opkræver museet et faktureringsgebyr på 25 kr.

Book et forløb

Praktiske informationer

I udstillingerne

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN.

Vis hensyn til andre besøgende

ARKENs arkitektur består af store åbne rum. Af den grund forplanter al tale og støj sig nemt fra rum til rum. Vi henstiller derfor til, at der ikke råbes og løbes på museet, og vi beder skoleklasser om at forblive samlet omkring læreren.

Fotos

Det er tilladt at tage fotos uden blitz. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres besøg, så I kan arbejde videre med oplevelserne hjemme på skolen.

Book et gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for ungdomsuddannelser at booke et besøg på egen hånd på museet. Læs mere og book dit besøg her.

Ungdomsuddannelse

Elmgreen & Dragset, Powerless Structures, Fig. 101. ARKENs samling. Foto: Henrik Jauert

SE OGSÅ