Ungdomsuddannelse

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen.

Undervisningsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. Her får eleverne mulighed for at øve et bredt felt af viden og færdigheder fra skole og hverdag og hermed styrke både sproglige, visuelle og refleksive kompetencer.

Forløbstyper

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen tilrettelagt i samarbejde med lærerne. For ønsker om særlige forløb kontakt ARKEN Undervisning.

90 minutter

Eleverne undersøger kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner. Forløbet udbygges med kreative øvelser i udstillingerne.

180 minutter

Indholdet fra 90-minutters forløbet udbygges med billedskabende arbejde i vores kreative værksted.

Ungdomsuddannelse

Undervisning i kunstaksen. Foto Tina Agnew

Booking og priser

Ungdomsuddannelse

Undervisningsforløb kan bookes mandag-fredag kl. 9.30, 11.30 eller 13.30. Se ledige tider og book dit forløb nedenfor.

Priser

90 min.            750 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. kreative øvelser.

180 min.           1.500 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. kreativt værksted.

 

Læs her inden du booker dit forløb

Betaling

Betaling skal ske i billetskranken ved ankomst. Betaling kan være kontant eller med betalingskort. Ønskes betaling mod faktura tillægges et gebyr på 50 kr. Ønskes betaling mod faktura indtastes alle nødvendige fakturerings-oplysninger, når man booker sit besøg. Bekræftelsen modtages på e-mail umiddelbart efter købet.

Betaling for undervisningsforløb på mandage og tirsdage, hvor museet er lukket for øvrige gæster, kan kun ske mod faktura (fakturagebyr på 50 kr.).

Forløb mandag og tirsdag

Museet er lukket mandag og tirsdag, men det er muligt at booke undervisningsforløb begge dage. Bookes undervisningsforløb på museets lukkedage, er det ikke muligt at opholde sig på museet på egen hånd før eller efter forløbet. Klassen lukkes ind umiddelbart før forløbsstart og lukkes ud igen umiddelbart efter forløbet.

BRICKS - PER KIRKEBY

Ungdomsuddannelse

Per Kirkeby. Foto: Courtesy Galleri Susanne Ottesen

Som en sælsom by har arkitektoniske former lavet af røde mursten indtaget ARKENs 150 meter lange udstillingsrum, Kunstaksen. Et lille udvalg af kunstneren Per Kirkebys ikoniske murstensskulpturer er flyttet ind!

I undervisningsforløb tager vi på en vandring ind i/oven på/ /uden om/over og mellem udstillingens kunstværker. Vi må nemlig for en gangs skyld gerne røre ved kunsten! Igennem legende, kreative metoder og med kroppen forrest skal vi undersøge materiale, former og rum.

I et krydsfelt mellem arkitektur, installation og skulptur skaber udstillingen med Per Kirkebys røde murstensskulpturer et helt særligt univers. Der er nok at tage fat på. For universet føles på en gang velkendt og fremmed. Velkendt for de allerfleste i Danmark er den røde mursten. Vi møder den over hele landet, selv om vi har forskellige kropslige og visuelle erfaringer med den, alt efter hvor vi bor og færdes til dagligt.

Måden at bygge på ligner også noget vi kender. Alligevel kan vi ikke helt afkode Per Kirkebys skulpturer, sådan som vi kan afkode et parcelhus eller en kirke i mursten. På den måde åbner udstillingen for, at vi kan gå åbent, legende og eksperimenterende til værks og få nye erfaringer med og refleksioner om at være en krop i arkitektoniske rum.

Målgruppe: Grundskole og ungdomsuddannelse

Book et 90 min. forløb i BRICKS her.

Book et 180 min. forløb i BRICKS her.

APOLONIA SOKOL

Ungdomsuddannelse

Apolonia Sokol, The Cure, 2023 (detalje). Courtesy of the artist and THE PILL®

Kommer snart…

I Apolonia Sokols malerier er der mennesker, der kigger ud på os. Mennesker med forskellig identitet og kønsidentitet. Giver vi os tid til at blive i øjenkontakten med deres stærke blikke, er det lidt som at blive lukket ind i deres liv. Hvilke drømme deler de med dig, hvilke mareridt, hvilke erfaringer om kærlighed eller konflikter? Hvilke kampe er de klar til at tage?

I undervisningsforløb eksperimenterer vi med at gå i dialog med personerne i Sokols værker gennem forskellige kreative metoder. Hvordan kan de inspirere os til at arbejde med møder, portrætter, blikke?

Apolonia Sokol arbejder ofte med et klassisk og traditionsrigt portrætformat, men det er ikke magthavere og konger, hun maler. Hendes modeller er hendes venner, familie, kærester, ofte kunstneriske og aktivistiske personligheder på kanten af samfundet, som hun giver betydning og kraft gennem portrætterne.

I forløbene benytter vi os af både dialogiske, performative og andre metoder for at fordybe os i mødet med portrætterne.

Målgruppe: Udskoling og ungdomsuddannelse.

I kan supplere forløbet med at se den anmelderroste og prisbelønnede dokumentarfilm om Apolonia Sokols liv og vanskelige vej mod en international kunstnerkarriere. Filmen varer 2 timer og vises i ARKENs filmsal onsdag-søndag kl. 14.30 samt torsdag aften kl. 18.45.

BUTTERFLY!

Ungdomsuddannelse

Esben Weile Kjær, Butterfly, 2022. Foto: Courtesy kunstneren

For første gang nogensinde lader ARKEN ’en udefra’ kuratere museets egen kunstsamling. Valget er faldet på den yngre samtidskunstner Esben Weile Kjær, som har skabt totalinstallationen BUTTERFLY!. Ud fra Esben Weile Kjærs egne barndoms- og ungdomsminder opstår et miljø, hvor mere end 50 værker, graffiti, skaterramper og lyd danner en rejse fra nat til dag, og hvor spørgsmål om ’identitet’, ’popkultur’, ’ungdom’ og andet løber som tematiske og sanselige tråde.

I et 90 minutters undervisningsforløb undersøges værkerne og udstillingen gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner.

Forløb i BUTTERFLY! kan bookes frem til den 22. december 2023. Der udbydes kun 90 min. undervisning i denne udstilling.

Book dit forløb her.

Inspirations- og undervisningsmateriale:

Her kan du downloade 3 forskellige zines med udgangspunkt i BUTTERFLY! Hvert zine har sit eget tema. Temaerne er “Popkultur”, “Identitet” og “Nostalgi”. Materialet henvender sig primært til udskoling og ungdomsuddannelser:

Popkultur

Identitet

Nostalgi

Praktiske informationer

I udstillingerne

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN.

Vis hensyn til andre besøgende

ARKENs arkitektur består af store åbne rum. Af den grund forplanter al tale og støj sig nemt fra rum til rum. Vi henstiller derfor til, at der ikke råbes og løbes på museet, og vi beder skoleklasser om at forblive samlet omkring læreren.

Fotos

Det er tilladt at tage fotos uden blitz. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres besøg, så I kan arbejde videre med oplevelserne hjemme på skolen.

Book et gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for ungdomsuddannelser at booke et besøg på egen hånd på museet. Læs mere og book dit besøg her.

Ungdomsuddannelse

Elmgreen & Dragset, Powerless Structures, Fig. 101. ARKENs samling. Foto: Henrik Jauert

SE OGSÅ