Ungdomsuddannelse

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen.

Undervisningsforløb på ARKEN tager udgangspunkt i det konkrete møde mellem eleverne, ARKENs underviser og værkerne i udstillingerne. Kunsten undersøges i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange. Vi arbejder med museet som et multimodalt læringsrum, hvor mange forskellige udtryksformer kommer i spil i dialog med kunsten. Her får eleverne mulighed for at øve et bredt felt af viden og færdigheder fra skole og hverdag og hermed styrke både sproglige, visuelle og refleksive kompetencer.

Else Alfelt

Udstillingen med den danske kunstner Else Alfelt (1910-1974) inviterer ind i en verden, hvor blikket drejes ud mod universets kosmiske billedverdener og ind mod indre poetiske landskaber.

I undervisningsforløb i udstillingen undersøger vi sammen, hvordan Else Alfelts fortryllende billedunivers får os til at fundere over naturen og universet og vores egen rolle blandt bølgende, takkede og farvefyldte former og landskaber.
Gennem billedsamtaler, poetiske ordvandringer og stemningsfyldte tegninger inspireret af Else Alfelt bliver vi meddigtere til nye og anderledes fortællinger om vores verden.

Et 90 minutters forløb finder sted i udstillingen. Her undersøger eleverne kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner.

Indholdet fra et 90-minutters forløb kan udbygges i et forløb på i alt 3 timer, hvor eleverne efter besøg i udstillingen arbejder videre i ARKENs kreative værksted med billedskabende arbejde inspireret af udstillingen.

Der tilbydes undervisningsforløb fra april 2022 til 16. september 2022.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Ungdomsuddannelse

Else Alfelt, Fuldmånen, 1956. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Kommer snart: Leonora Carrington

Udstillingen med den britisk-mexicanske, surrealistiske kunstner Leonora Carrington (1917-2011) åbner op for en magisk og fortryllende verden. Hekse, fabeldyr og forunderlige skabninger befolker Carringtons eventyrlige billedunivers af mytiske rum og okkulte verdener. Fantasien vækkes og følelserne udforskes gennem gådefulde og stemningsmættede malerier.

Et undervisningsforløb tager afsæt i Carringtons over- og underjordiske fortællinger. I hendes surrealistiske landskaber peges på nye forståelser af emner som økologi, hekse, køn og andet, der igen i dag er yderst aktuelle. Eleverne bliver del af et åbent læringsrum, hvor nysgerrighed og undren pirres gennem sanselige og kropslige metoder, dialog og kreative øvelser i udstillingen.

Der tilbydes undervisningsforløb fra 4. oktober 2022 til 13. januar 2023.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Ungdomsuddannelse

Leonora Carrington, Kunst 110, 1944. Stanley og Pearl Goodmans Samling, lovet som gave til NSU Kunstmuseum, Fort Lauderdale © Estate of Leonora Carrington / VISDA. Foto: Myrna Gonzàlez Tovar

Kommer snart: Haus-Rucker-Co – Giant Billiard

Rum for legesyge sjæle

Kreativ workshop – 3 timer

En gigantisk madras med kæmpemæssige, hvide billardkugler indtager et af ARKENs største udstillingsrum. Som besøgende inviteres man til at klatre op og lege med som små spillebrikker sammen med de enorme billardkugler. Men hvilken leg opstår i dette spil uden klare spilleregler? Er man med eller mod hinanden? Er man holdspiller, skuespiller eller er man noget helt andet?

Giant Billard er en genopførelse af en installation fra 1970 skabt af den østrigske kunstner-/arkitektgruppe Haus-Rucker-Co. Det rebelske kollektiv afsøgte gennem deres praksis, hvordan man med legen som drivkraft kan vende op og ned på eksisterende hierarkier og opfattelser af rum.

I den kreative workshop oplever og udforsker eleverne Giant Billard med egne kroppe. Værket danner herefter afsæt for både refleksion og for at kaste sig ud i kreative processer i museets værksted, hvor der skal skabes nye bud på rum for legesyge sjæle.

Den kreative workshop henvender sig til mellemtrin og udskoling.

Der tilbydes 3 timers kreative workshops fra uge 44. Du kan læse mere om udstillingen her.

Ungdomsuddannelse

Haus-Rucker-Co (Laurids-Zamp-Pinter), Giant Billard, Wien 1970. Foto: © Almut Imlau Archive Zamp Kelp

Forløbstyper

ARKEN tilbyder undervisningsforløb i samlingen, særudstillinger og arkitektur på museet. Vi tilbyder også særlige forløb på skolen tilrettelagt i samarbejde med lærerne. For ønsker om særlige forløb kontakt ARKEN Undervisning.

90 minutter

Eleverne undersøger kunsten gennem dialog og kreative sanseorienterede øvelser, som åbner op for tværfaglige refleksioner. Forløbet udbygges med digitale eller analoge billedskabende øvelser i udstillingerne.

180 minutter – udsolgt i foråret 2022

Indholdet fra 90-minutters forløbet udbygges med billedskabende arbejde i vores digitale eller praktisk-kreative værksted.

Ugeforløb

ARKEN tilbyder kreative ugeforløb for unge mellem 15 og 25 år. Forløbene foregår som workshops og tilrettelægges i samarbejde mellem museum og ungdoms-/ uddannelsescenter. Vælg mellem brobygning, innovations- og kickstartforløb. Læs mere om ugeforløbene her.

 

Ungdomsuddannelse

Undervisning i kunstaksen. Foto Tina Agnew

Booking og priser

Ungdomsuddannelse

Book et forløb

Booking af undervisningsforløb samt spørgsmål til forløb, booking og priser besvares på mail: [email protected]

Priser

90 min.            600 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. analoge/digitale billedskabende øvelser.

180 min.           1150 kr.
Dialogbaseret undervisning inkl. billedskabende digitalt/analogt værksted.

 

Betaling

Betaling kan foretages kontant i ARKENs billetsalg ved ankomst. Mod oplysning af EAN-nummer og kontaktperson ved booking af forløb fremsendes faktura. Ved betaling med EAN-nummer opkræver museet et faktureringsgebyr på 25 kr.

Book et forløb

Praktiske informationer

I udstillingerne

Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i udstillingerne, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes på ARKEN.

Vis hensyn til andre besøgende

ARKENs arkitektur består af store åbne rum. Af den grund forplanter al tale og støj sig nemt fra rum til rum. Vi henstiller derfor til, at der ikke råbes og løbes på museet, og vi beder skoleklasser om at forblive samlet omkring læreren.

Fotos

Det er tilladt at tage fotos uden blitz. Vi opfordrer til, at I dokumenterer jeres besøg, så I kan arbejde videre med oplevelserne hjemme på skolen.

Book et gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for ungdomsuddannelser at booke et besøg på egen hånd på museet. Læs mere og book dit besøg her.

Ungdomsuddannelse

Elmgreen & Dragset, Powerless Structures, Fig. 101. ARKENs samling. Foto: Henrik Jauert

SE OGSÅ