Voksne

ARKEN tilbyder kunstskole, kreative workshops og kurser for voksne.

Kunstskole i foråret

Voksne

Grayson Perry, Prehistoric Gold Pubic Alan Dogu, 2007 © Grayson Perry. Courtesy kunstneren og Victoria Miro

I foråret udbydes to kreative kunstskoleforløb med inspiration fra Baron Rosenkrantz – Farvernes mystik, samlingsudstillingen Fra støvkorn til kosmos samt fra Guld og magi.

På kurset vil der være mulighed for at arbejde både skulpturelt og malerisk og med forskellige typer af materialer. Kunstskolen udbyder et onsdags og et torsdagshold begge dage kl. 14-17.

Kurset løber fra uge 9 til 17 med pause i uge 13, hvor der er påskeferie. Onsdagsholdet undervises af billedkunstner Anne Louise Blicher og torsdagsholdet af billedkunstner Charlotte Bergmann Johansen.

Tilmelding

Pris: 1.800 kr. og 1.500 kr. for medlemmer af KLUB ARKEN. Prisen er inkl. alle materialer. Tilmelding til: [email protected]

Betaling skal ske senest en uge før holdstart til reg. 2217 og kontonr. 0296 353 167.

Kunstskole i uge 7

I uge 7 er der mulighed for at deltage i et intensivt kunstskoleforløb med billedkunstner Charlotte Bergmann Johansen som underviser.

Kunstskolen foregår i værkstedet KREATIV og ugens
kreative udfoldelser vil være med inspiration fra ARKENs aktuelle særudstillinger Fra støvkorn til kosmos og Guld og magi.

Tilmelding

Kunstskolen foregår tirsdag-fredag kl. 10-14 i uge 7. Pris: 1.600 kr. og 1.300 kr. for medlemmer af KLUB ARKEN. Prisen er inkl. alle materialer.

Tilmelding til: [email protected] Betaling skal ske senest en uge før holdstart til reg. 2217 og kontonr. 0296 353 167.

Voksne

Kreative workshops

Voksne

Kunstskole for voksne, foråret 2017. Foto: Tina Agnew

ARKEN tilbyder kreative workshops for grupper på max. 20 personer. Workshoppen varer tre timer og foregår i ARKENs udstillinger og værksted KREATIV. Sammen med en kunstner giver de mulighed for at arbejde praktisk og kreativt med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger.

Læs mere om møder og konferencer på ARKEN her

Bestilling

Bestilling kan ske på mail til [email protected]. Bestilling og afbestilling skal ske senest 7 hverdage før den planlagte aktivitet.

Projekter

Kulturpakke for plejecentre

I februar 2018 startede ARKEN Undervisning et tværfagligt samarbejde og pilotprojekt under Ishøj Kommunes kulturindsats ”Ishøj Kulturpakke – for plejecentre” med Ishøj Bibliotek og Ishøj Kommunes Center for Kultur og Fritid. Ønsket var at gøre en positiv forskel for ensomme ældre og mennesker med demens.

Sammen med to lokale plejecentre Torsbo Plejecenter og Omsorgscentret Kærbo arbejdede projektgruppen gennem fem måneder på at udvikle et åbent, inkluderende, og lærende pilotprojekt. Det fælles udgangspunkt var en grundtanke om, at kulturoplevelser spiller en vigtig rolle for at forbedre ældres såvel som andre borgeres livskvalitet.

Pilotprojektets ambition var først og fremmest at skabe en række frugtbare her-og-nu-oplevelser, der kunne stimulere sanser og erindringer hos ældre og demensramte i et roligt tempo og trygt miljø. Derudover var det hensigten at skabe et uformelt tværfagligt læringsrum og give alle involverede en mulighed for at udvikle sig med projektet og lære undervejs. Formidlingen blev tilrettelagt med åbenhed og kreativitet som metode. Der blev undersøgt, hvad der sker, når man sætter en fleksibel ramme, hvor ældre og personer med demens kan komme i kontakt med egne erindringer via kunst, fællesskab og sansebaserede oplevelser. Oplevelser designet på de ældres præmisser.

Læs mere om pilotprojektet i publikationen Forglem mig ej her.

Voksne

Voksne

KiK - Kunst i Kufferten

KiK – Kunst i Kufferten

Grundet COVID-19 har ARKEN i samarbejde med Ishøj Bibliotek udarbejdet et corona-venligt Kulturpakkeforløb for Omsorgscenter Kærbo og Torsbo Plejecenter i Ishøj.

Med udgangspunkt i ARKENs aktuelle udstilling Dyr i Kunsten, har ARKEN i samarbejde med Ishøj bibliotek udarbejdet et antal workshops, der tager udgangspunkt i netop dyr. Forløbet består af seks workshops med udgangspunkt i forskellige tematikker om dyr, som alle kan afvikles af plejepersonalet og de ældre. Hver workshop består af en kunstkuffert med seks forskellige aktiviteter i.

Aktiviteterne er erindringsskabende og knytter an til alle sanser: Føle, smage, lugte, lytte og se.

Forløbet afsluttes med en tur i udstillingen på museet, når dette atter er muligt.

SE OGSÅ