Voksne

ARKEN tilbyder kunstskole, kreative workshops og kurser for voksne.

Aflyst! Kunstskole i uge 42

Voksne

I efterårsferien udbyder ARKEN en uges intensivt kunstskoleforløb for voksne med afsæt i Leonora Carringtons billedunivers beboet af mytologiske fabelfigurer og magiske alfevæsener i okkulte underverdener eller kosmiske verdensrum.

Kunstskolen forløber over fire dage tirsdag-fredag kl. 10-14 i uge 42. Billedkunstner Charlotte Bergmann Johansen er underviser på kunstskolen. Undervisningen foregår både i udstillingen og i værkstedet KREATIV.

Tilmelding

Pris: 1.800 kr. (inkl. materialer). Pris som KLUB ARKEN-medlem: 1.600 kr.

Tilmelding til: [email protected]. Der er et begrænset antal pladser.

Bemærk: Kunstskolen i uge 42 er desværre aflyst.

Kunstskole

I efteråret udbyder ARKEN et fem-ugers kunstskoleforløb for voksne inspireret af Leonora Carrington magiske billedunivers.

På kunstskolen får deltagerne mulighed for at skabe deres egen drømmeverden i en træramme, hvori de skal arbejde med okkulte, surreelle scenarier, som under forløbet kan dekoreres med maling, collage i papir/stof og mindre objekter.

Billedkunstner Anne Louise Blicher er underviser på kunstskolen, der forløber over fem onsdage fra uge 44-48 kl. 14-18.

Tilmelding

Pris: 2.000 kr. (inkl. materialer). Pris som KLUB ARKEN MEDLEM: 1.800 kr.

Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding til: [email protected]

Voksne

Kreative workshops

Voksne

ARKEN tilbyder kreative workshops for grupper på max. 20 personer. Workshoppen varer tre timer og foregår i ARKENs udstillinger og værksted KREATIV. Sammen med en kunstner giver de mulighed for at arbejde praktisk og kreativt med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger.

Læs mere om møder og konferencer på ARKEN her

Bestilling

Bestilling kan ske på mail til [email protected]. Bestilling og afbestilling skal ske senest 7 hverdage før den planlagte aktivitet.

Projekter

Kulturpakke for plejecentre

I februar 2018 startede ARKEN Undervisning et tværfagligt samarbejde og pilotprojekt under Ishøj Kommunes kulturindsats ”Ishøj Kulturpakke – for plejecentre” med Ishøj Bibliotek og Ishøj Kommunes Center for Kultur og Fritid. Ønsket var at gøre en positiv forskel for ensomme ældre og mennesker med demens.

Sammen med to lokale plejecentre Torsbo Plejecenter og Omsorgscentret Kærbo arbejdede projektgruppen gennem fem måneder på at udvikle et åbent, inkluderende, og lærende pilotprojekt. Det fælles udgangspunkt var en grundtanke om, at kulturoplevelser spiller en vigtig rolle for at forbedre ældres såvel som andre borgeres livskvalitet.

Pilotprojektets ambition var først og fremmest at skabe en række frugtbare her-og-nu-oplevelser, der kunne stimulere sanser og erindringer hos ældre og demensramte i et roligt tempo og trygt miljø. Derudover var det hensigten at skabe et uformelt tværfagligt læringsrum og give alle involverede en mulighed for at udvikle sig med projektet og lære undervejs. Formidlingen blev tilrettelagt med åbenhed og kreativitet som metode. Der blev undersøgt, hvad der sker, når man sætter en fleksibel ramme, hvor ældre og personer med demens kan komme i kontakt med egne erindringer via kunst, fællesskab og sansebaserede oplevelser. Oplevelser designet på de ældres præmisser.

Læs mere om pilotprojektet i publikationen Forglem mig ej her.

Voksne

Voksne

KiK - Kunst i Kufferten

KiK – Kunst i Kufferten

Grundet COVID-19 har ARKEN i samarbejde med Ishøj Bibliotek udarbejdet et corona-venligt Kulturpakkeforløb for Omsorgscenter Kærbo og Torsbo Plejecenter i Ishøj.

Med udgangspunkt i ARKENs aktuelle udstilling Dyr i Kunsten, har ARKEN i samarbejde med Ishøj bibliotek udarbejdet et antal workshops, der tager udgangspunkt i netop dyr. Forløbet består af seks workshops med udgangspunkt i forskellige tematikker om dyr, som alle kan afvikles af plejepersonalet og de ældre. Hver workshop består af en kunstkuffert med seks forskellige aktiviteter i.

Aktiviteterne er erindringsskabende og knytter an til alle sanser: Føle, smage, lugte, lytte og se.

Forløbet afsluttes med en tur i udstillingen på museet, når dette atter er muligt.

SE OGSÅ