Arken udefra mod vandet
Foto: Joachim Wichmann

Arkitektur

ARKEN Museum for Samtidskunst er statsanerkendt og Vestegnens kulturelle fyrtårn. Museets bygning er tegnet af den danske arkitekt Søren Robert Lund, der på trods af sin unge alder vandt konkurrencen om at bygge et nyt museum, mens han stadig var studerende. ARKEN blev indviet i 1996 af H.M. Dronningen.

Med sin dekonstruktivistisk inspirerede arkitektur er ARKEN placeret som et gigantisk strandet skib i landskabet, og den 150 meter store Kunstakse har form som skroget på et skib. Der er også andre fingeraftryk fra den maritime verden, fx den skibsformede café med udsigt ud over Køge Bugt, de rå betongulve, koøje-vinduer på dørene, som mange steder er høje og tunge, skabt af stål og med synlige bolte.

Museet er i to omgange blevet udvidet: I 2008 stod C.F.Møllers tegnestue for en ny tilbygning, og i 2009 tegnede Søren Robert Lund (SRL arkitekter) et nyt indgangsparti. 


Natur

Tag badetøjet under armen, når du skal opleve samtidskunsten eller bliv blæst igennem på en gåtur i strandengene, når efteråret rusker.

Du kan også opleve store flokke af fugle på træk, sjældne blomster, havørreder og en af Danmarks bedste sandstrande ved Køge Bugt. Samtidig er museet omkranset af flere lagunesøer og Store Vejleå med ferskvand, hvor et rigt fugleliv og fisk som store aborrer trives.

Den sjældne strandloppeurt strutter med sine gule blomsterhoveder i juli-august i Strandparken, og på engene vokser også havtorn, krøllede roser og sivgræsser.

Arken galleri rød passage
Foto: Joachim Wichmann
Arken café udefra
Foto: Joachim Wichmann
Arken kunst udenfor
Foto: Daniel Rasmussen
ARKENs skulpturpark