Arkens café
Foto: ARKEN

For børn

Kom hele familien - husk bedsteforældrene - og leg, skab og byg sammen i museets kreative værksted (gratis ved køb af entré).
Her kan I undersøge de aktuelle udstillingers temaer og udfolde jeres fælles oplevelser i selskab med en kunstvært.
Familieworkshops åbner sanserne og viser nye veje ind i kunsten for store og små hver weekend kl. 11-16.

Familieworkshop er inkluderet i entréprisen og foregår i værkstedet KREATIV. Børn har gratis adgang til museet.

ARTstronauter. Foto: Birgitte Bay Overgaard

ARTstronauterne

23
.
03
.
24
kl.
12:00
> Billetter

ARTstronauterne – Tag på rumrejse på den mystiske kunstplanet. ARTstronauterne er en sjov udendørs aktivitet for hele familien. Her leger vi, at ARKEN er vores rumskib, som er styrtet ned på ‘’Den mystiske kunstplanet’’, hvor man kan gå på opdagelse blandt museets udendørs værker. Hele vejen rundt om museet ligger der forskellige skulpturer, som skal udforskes med alle sanserne, og i ARTstronaut-sættet, som kan hentes gratis i museumsbutikken, findes forskellige opgaver, som lader børnene opleve værkerne på forskellige kreative måder. Turen tager ca. en halv time og skal foregå i selskab med en voksen. Når turen er slut, afleverer man sættet i butikken, hvor man modtager sit ARTstronautcertifikat, og herefter kan legen fortsætte i familieværkstedet. Foto: Birgitte Bay Overgaard

POOL boldrum. Foto ARKEN

POOL - Mærk dig selv på ny

.
.
kl.
> Billetter

Sanserummet Pool tilbyder en anderledes og sjov vej ind i kunsten for børn og barnlige sjæle. Dette rum er et sansebad, hvor det handler mere om, hvordan det føles, end hvad det hele skal betyde. Træk forhænget til side og træd ind i et farverigt univers. Tag dine sko af, mærk fødderne på gulvet, svøb dig ind i lyset og kast dig ud i boldene. Måske mister du orienteringen for en stund, men giv dig hen, og opdag verden fra nye vinkler. I Pool kan man tage en kunstpause og have det sjovt med hinanden.

Familieværksted og fællesværk: Pap, håb og kærlighed
Familieværksted og fællesværk: Pap, håb og kærlighed

Familieværksted: Pap, håb og kærlighed

.
.
kl.
> Billetter

Alle er velkomne i museets værksted KREATIV. Her kan store som små smutte i et par lune sutsko og sætte former og farver på deres tanker, minder, håb og drømme i en fælles skulptur. Skulpturen kan du tage med sig hjem, eller kan lade den indgå i fællesværket ‘Pap, håb og kærlighed’, som vil vokse frem i løbet af udstillingen Group Therapy – Ny samtidskunst. Værkstedet er åbent alle dage – i weekenden er der en kunstvært, som inspirerer og sætter gang i sjov for hele familien. Børn skal være i selskab med en voksen. Lørdag – søndag kunstvært til stede i tidsrum kl. 11-16.

Børn i trækvogn på tur rundt i ARKENs Skulpturpark
Foto: Frida Gregersen

Udforsk Skulpturparken

.
.
kl.
> Billetter

Gå på opdagelse i Skulpturparken omkring museet. Lån en trækvogn i butikken og tæl, hvor mange skulpturer, du kan få øje på. Spot huset i vandet af Karolin Schwab, prøv at nå jorden fra det øverste trin på Jeppe Heins bænk eller spejl dig selv og omgivelserne på ny i hans store bur.

Børnevenlig mad og personale i caféen

Børn i alle aldre er velkomne overalt på ARKEN og selvfølgelig også i caféen, hvor vi byder på sunde, klassiske børnefavoritter.

Fri parkering og gratis cykel med S-toget

Museet har fri parkering. Det er også gratis at tage cykler med i S-toget, og cykelturen fra Ishøj Station (2.6 km) til museet er en oplevelse i sig selv – de røde, dansende lygtepæle af Jeppe Hein viser vej til museet.

Events