Arkens café
Foto: ARKEN

For børn

Kom hele familien - husk bedsteforældrene - og leg, skab og byg sammen i museets kreative værksted (gratis ved køb af entré).
Her kan I undersøge de aktuelle udstillingers temaer og udfolde jeres fælles oplevelser i selskab med en kunstvært.
Familieworkshops åbner sanserne og viser nye veje ind i kunsten for store og små hver weekend kl. 11-16.

Familieworkshop er inkluderet i entréprisen og foregår i værkstedet KREATIV. Børn har gratis adgang til museet.

Børn i værksted02
Foto: Arken

Vinterferie på museet

.
.
kl.
> Billetter

Vinterferien er en rigtig god anledning til at opleve den super børnevenlige udstilling Bricks – Per Kirkeby. Her må der klatres, røres, bygges og leges i den 150 meter lange kunstakse, hvor Per Kirkebys monumentale murstensskulpturer er opført. I kan også få materialet helt op under neglene i Familieværkstedet Bricks and Pieces, hvor både børn og voksne kan deltage i byggefællesskabet, hvor vi bygger i bæredygtige materialer som ler, murbrokker, bambus og græs. Værkstedet er inspireret af Kirkebys barndom på skrammellegepladsen i Emdrup, hvor han blev inspireret af at bygge med forhåndenværende materialer og skabe nye typer af kunstværker. I løbet af udstillingen har vores gæster bygget kreative skulpturer og drømt nye verdener frem, og det er sidste chance for at være med, før værkstedet lukker d. 25. februar. Værkstedet er åbent mellem 11-16 onsdag-søndag, og tilmelding er ikke nødvendig. Udstillingen forsætter ud på Kunstens Ø, hvor man kan være heldig at fange en solstråle i det naturskønne område. Inde i varmen byder vores café også på en lækker frokost. Vi glæder os til at se jer i vinterferien i både uge 7 og 8.

Bricks Familieværksted på ARKEN
Foto: ARKEN

Familieværksted: Bricks and Pieces

.
.
kl.
> Billetter

Arkitekturværkstedet og byggefællesskabet Bricks and Pieces er for både børn og voksne. Her kan store og små være med til at bygge og drømme fremtidens bæredygtige boformer og fællesskaber frem. På værkstedets arbejdsstationer kan du fribygge med murbrokker, ler og andre genbrugsmaterialer, og du kan bidrage til fællesbyggeriet. På den store tegnevæg kan du tegne og drømme fremtidsbyggerier. Værkstedet er inspireret af Per Kirkebys barndom på Skrammellegepladsen i Emdrup, der formede hans vej ind i kunsten og arkitekturen. Børn skal være i følgeskab med en voksen. Bricks and Pieces er generøst støttet af REALDANIA.

Mika Rottenberg, Sneeze, 2012 (videostill)
Mika Rottenberg, Sneeze, 2012 (videostill)

Video: Bevæg dig bevæg mig

.
.
kl.
> Billetter

Videokunst er også for dig! ARKENs zone for børn og unge præsenterer et program med videokunst. Smid skoene, slå dig ned og slap af. Her kan du hænge ud med venner og familie, mens de særeste ting sker på skærmen. Lad en række fantastiske videokunstnere inspirere dig til at udforske, hvordan bevægelser kan påvirke dig og din krop, din måde at være sammen med andre på, udtrykke dig selv og mærke dine grænser.

Børn i trækvogn på tur rundt i ARKENs Skulpturpark
Foto: Frida Gregersen

Udforsk Skulpturparken

.
.
kl.
> Billetter

Gå på opdagelse i Skulpturparken omkring museet. Lån en trækvogn i butikken og tæl, hvor mange skulpturer, du kan få øje på. Spot huset i vandet af Karolin Schwab, prøv at nå jorden fra det øverste trin på Jeppe Heins bænk eller spejl dig selv og omgivelserne på ny i hans store bur.

Børnevenlig mad og personale i caféen

Børn i alle aldre er velkomne overalt på ARKEN og selvfølgelig også i caféen, hvor vi byder på sunde, klassiske børnefavoritter.

Fri parkering og gratis cykel med S-toget

Museet har fri parkering. Det er også gratis at tage cykler med i S-toget, og cykelturen fra Ishøj Station (2.6 km) til museet er en oplevelse i sig selv – de røde, dansende lygtepæle af Jeppe Hein viser vej til museet.

Events for børn og familier

No items found.