Refik Anadol

Nature Dreams

Refik Anadol, Nature Dreams, 2021. Foto: David Stjernholm
10
.
02
.
23
27
.
08
.
23

Kunstig intelligens fylder mere og mere i vores hverdag. Når vi forbinder os med familie og venner på vores smartphone eller søger information og underholdning på internettet. Når vi får tilbudt en skræddersyet behandlingsplan på hospitalet eller lytter til klimaforskernes fremskrivning af menneskets påvirkning af naturen. Vi er konstant omgivet af kunstig intelligens, algoritmer og maskinlæring.

I lyset af, at maskiner begynder at kunne lære selvstændigt, stiller kunstneren Refik Anadol et afgørende spørgsmål: Kan de også drømme og fantasere? For at undersøge spørgsmålet, indgår Refik Anadol i et kreativt samarbejde med den kunstige intelligens. Han skaber algoritmer, som han fylder med millioner af data, som danner grundlaget for hans værker, og disse data omdanner den kunstige intelligens til de hallucinerende billeder, vi står overfor.

NATURE DREAMS var Refik Anadols første udstilling i Danmark. Her kan du opleve tre monumentale datainstallationer, der alle indeholder teknologi, som findes i vores hverdag. Anadol ser positivt på disse teknologier og håber, at når vi oplever, hvad den kunstige intelligens er i stand til, kan vi blive mere bevidste om perspektiverne i vores liv med kunstig intelligens – på godt og ondt.

Refik Anadol inviterer dig på en svimlende opdagelsesrejse ind i den kreative computers hjerne, hvor natur, teknologi og arkitektur smelter sammen i maskinskabte drømmebilleder.

Refik Anadol er født 1985 i Istanbul, og bor og arbejder i Los Angeles, USA.

REFIK ANADOL – NATURE DREAMS er første del af ARKENs treårige udstillingsrække NATURE FUTURE, hvor samtidskunstnere sætter fokus på menneskets forhold til kunst, natur og teknologi.

Refik Anadol, Nature Dreams, 2021. Foto: David Stjernholm
Refik Anadol, Nature Dreams, 2021. Foto: David Stjernholm

Kommende events