Gennem seks årtier har Reuter Christiansen været en af de mest betydningsfulde kunstnere på den danske kunstscene, og hun står i dag på tærsklen til et internationalt gennembrud. I en soloudstilling på ARKEN præsenterer hun 7 store installationer, som samler tidlige og helt nye værker – og spænder fra maleri til skulptur og film.

Ursula Reuter Christiansens værker forvandler det levede liv til kunst, og insisterer på det ubekvemme og desperate frem for det skønne og harmoniske. Hun levendegør menneskelige grundvilkår, når hun forbinder storpolitiske kriser og katastrofer med litterære inspirationskilder – fra folkeeventyr til modernistisk litteratur – og personlige fortællinger. Håb og håbløshed står side om side i Reuter Christiansens kraftfulde værker.

De seneste år har hun taget hul på et nyt kapitel i sit kunstneriske virke, hvor hun arbejder med malerier og installationer i kæmpestore formater. Ursula Reuter Christiansen fortæller i en samtale med seniorkurator Dorthe Juul Rugaard om sine nye værker og livslange kunstnerskab.

Samtalen foregår på dansk.
Pris: 95,- kr. + entré til ARKEN.