En oppustelig hønseflok og en nedbrændt børnehave. En påhængsmotor som grønlandsk nationalsymbol. På udstillingen Group Therapy – Ny samtidskunst på ARKEN folder samtidskunsten sig ud i mange skikkelser. Med skarphed, eftertænksomhed, omsorg, handlekraft og humor endevender kunstnerne vores samtid og inviterer os til at reflektere over vores plads i verden. Udstillingens værker er for nylig føjet til museets samling, og de bliver præsenteret i en udstilling, der inviterer til dig til samtaler om konflikter, følelser, håb og heling.
Benedikte Bjerre har i sin installation Lisa’s Chickens (Farm Life) navngivet en stor flok heliumhøns med de 50 mest populære pigenavne i Danmark lige nu og rejser legende spørgsmål om vores markedsdrevne og kønsopdelte verden. Klichefyldte kønsopfattelser bliver også udfordret af Tora Schultz, der med sine Prada-stiletter, designet efter plakaten til Hollywood-filmen The Devil Wears Prada, humoristisk kritiserer modeindustriens sex-symboler og den nedgørende tilbøjelighed i vores samfund til at sammenstille magtfulde kvinder med djævelen selv. Martin Brandt Hansen punkterer den stereotype opfattelse af national identitet, når han med værker som Uummat (hjerte på grønlandsk) forvandler en Honda-motor – et globalt symbol på kraft, fart og magt – til et elegant og humoristisk monument for nutidens Grønland.
Samtidskunsten og de nye værker i ARKENs samling belyser globale uligheder gennem personlige fortællinger, og de inviterer os til at forestille os en anden verden. Med politisk mod og poetisk kraft tager udstillingens kunstnere fat i klimakrise, identitet, køn, seksualitet, fællesskab og tilhørsforhold og udforsker, hvordan ideer om bæredygtighed, kultur og økonomi fletter sig sammen på nye måder.
Verden er i krise – sådan oplever mange den virkelighed, der udfolder sig lige nu. At leve i en tid med klimaudfordringer og krige kan være hårdt – både for det enkelte menneske og for samfundets fællesskaber. I en sådan tid er kunsten et vigtigt fælles rum for samtale og udvikling.
Udstillingen præsenterer værker af:
Louka Anargyros
Benedikte Bjerre
BURN OUT (Jes Brinch &
Henrik Plenge Jakobsen)
Ismar Čirkinagić
Stine Deja
Ditte Ejlerskov
Martin Brandt Hansen
Marie Kølbæk Iversen
Sophia Kalkau
Simone Aaberg Kærn
Peter Land
Marie Munk
Rasmus Myrup
Tabita Rezaire
Luna Scales
Tora Schultz
Jakob Kudsk Steensen
SUPERFLEX
Gratis kunstfilm hver dag
'Smiling warzone'–filmen viser Simone Aaberg Kærns flyvetur fra Lille Skensved ved Køge til Kabul i Afghanistan.
Filmen (1 time og 18 min.) kører onsdag-søndag kl. 11.30 og kl. 14.30 i filmsalen.
Terapivogn
Kom med, og oplev en anderledes form for kunstomvisning, der giver nye perspektiver på vores fælles verden. Terapivogn er et pop-up ’terapirum’ med en kunstformidler, hvor vi sidder på puder, tæpper og skamler, mens vi fordyber os i værker sammen: Hvad vækker kunsten i dig? Hvad giver det dig lyst til at udtrykke? Der findes ingen dumme spørgsmål – du skal bare være interesseret i at høre hinandens tanker om kunsten formidlet på nye måder.
Deltagelse er gratis ved køb af entré – alle er velkomne, men anbefales til unge over 15 år. Terapivognen ruller hver anden lørdag kl. 12.00-12.50 med første tur 09.03.24.